5 decorațiuni ce pot fi făcute din parchet

Niciodată nu poți calcula exact necesarul de material atunci când ai de făcut lucrări prin casă, iar acest lucru se întâmplă și în cazul parchetului. Dacă ți-au rămas bucăți de parchet cu care nu știi ce să faci sau dacă îți plac decorațiunile handmade, atunci informațiile de mai jos cu siguranță îți vor fi folos! Am pregătit pentru tine 5 exemple de decorațiuni pe care le poți face singur cu câteva bucăți de parchet:

  1. Mici dulăpioare

Dacă ai un spațiu gol pe balcon și câteva bucăți de parchet, te poți apuca să faci mici dulăpioare în care să depozitezi diverse lucruri cum ar fi borcanele cu dulceață! Tot ce trebuie să faci este să tai bucățile de parchet la dimensiuni egale și să le potrivești astfel încât să obții o lădiță de depozitare. Poți lipi bucățile de parchet cu un lipici rezistent special pentru lemn. Pentru un aspect mai vintage, poți șlefui puțin bucățelele de parchet. Aceeași tehnică o poți folosi și pentru realizarea unor rafturi ce vor fi aplicate pe perete.

  1. Suporturi pentru căni

Te-ai gândit vreodată că o placă de parchet se poate transforma foarte ușor în câteva suporturi pentru căni? Ia o bucată de parchet care arată cel mai bine, tai-o în bucăți egale și șlefuiește colțurile și marginile! Dacă ai o locuință amenajată într-un stil rustic, aceste suporturi de căni care de fapt protejează masa de urmele inestetice pe care le lasă o cană, se vor integra perfect! Vei vedea că vei atrage admirația invitaților tăi când vor vedea cât de creativ ai fost și cum ai putut transforma niște simple bucăți de parchet în niște decorațiuni unice, originale.

  1. Jardiniere

Dacă îți plac florile și vrei să îți amenajezi un pic grădina casei tale, atunci ai putea să scoți din magazie acele bucăți de parchet de la ultimele lucrări și să le valorifici. Puse cap la cap, bucățile de parchet se pot transforma în niște jardiniere care îți vor scoate în evidență florile din grădină. Poți opta pentru niște jardiniere simple, tip lădiță, sau pentru unele mai complexe, supraetajate, în funcție de cât parchet ai la dispoziție și de creativitatea ta.

  1. Măsuță de cafea

Dacă ai câteva bucăți de parchet cu un model mai deosebit le poți folosi pentru a face o măsuță de cafea. De fapt, bucățile de parchet vor fi folosite pentru blatul măsuței. Alege acele bucăți care arată cel mai bine și care sunt la dimensiunile necesare și încearcă să le îmbini astfel încât să obții un blat rezistent. Dacă vrei să obții o măsuță de cafea de efect, este de ajuns să găsești un suport metalic pe care să așezi blatul din parchet. Nu îți trebuie prea mult timp sau prea multă îndemânare pentru a face o măsuță de cafea din parchet, ci doar puțină creativitate!

  1. Modele pe perete

O idee puțin mai atipică de folosire a bucăților de parchet rămase în plus este realizarea unui model pe un perete accent al camerei sau chiar îmbrăcarea totală a unui perete în parchet. Înainte să spui că este o nebunie, ar trebui să știi că parchetul montat pe verticală, pe pereți, este chiar la modă printre persoanele care își doresc ceva inedit pentru locuința lor.

Dacă nu ai bucăți de parchet rămase în plus, poți foarte bine să cumperi câteva dacă vrei să încerci una din ideile de mai sus. Cei de la Alma îți oferă o gamă largă de parchet cu diferite modele sau din esențe lemnoase diferite astfel încât proiectele tale creative să fie cât mai reușite! Nu ezita să îți întreci limitele și să îți pui imaginația la încercare!


Lasă un Comentariu...

*