Bucătării unde s-a folosit parchetul. Arată senzaţional

Nu de foarte mult timp s-a recurs şi la montarea parchetului în bucătărie. S-a ales această procedură, având în vedere faptul că fabricile producătoare de parchet beneficiază de tehnici şi metode de lucru dintre cele mai evoluate. La toate acestea se adaugă şi gama largă de substanţe de curăţare şi întreţinere a lemnului folosit în fabricarea şi montarea parchetului.

Bucatarii in care s a folosit parchetul

Picture 1 of 5

Lemnul folosit pentru parchetul de bucătărie
Duritatea materialului folosit pentru fabricarea parchetului destinat montării în bucătării este foarte mare, plăcile de lemn având o grosime de 8 mm. Duritatea acestor plăci de lemn poate egala cu duritatea unei plăci de gresie.
Căldura şi confortul pe care le emană o podea parchetată, nu pot fi egalate de răceala şi rigiditatea unei plăci de gresie, sau a unei bucăţi de granit. Lemnul folosit pentru fabricarea parchetului este un element viu, care se adaptează condiţiilor din încăperea respectivă.

Parchetul în joc de culori
Parchetul poate cadra foarte bine cu orice mobilier de bucătărie. Se pot realiza adevărate tablouri estetice, împletind forme, modele şi culori între un dulap din lemn masiv şi plăcile de parchet.
Tonurile, culorile şi modelele puse la dispoziţie de fabricile producătoare, dau posibilitatea fiecăruia dintre noi care îşi reamenajeze casa şi bucătăria, să aleagă cele mai diverse şi interesante modalităţi de parchetare. Putem obţine o bucătărie sobră, în tonuri de maro sau gri, sau putem opta pentru o atmosferă deschisă şi veselă realizată prin montarea unui parchet luminos, în tonuri calde şi plăcute.

Parchet şi gresie
În combinaţia parchet-gresie sunt implicate şi accesorii care pot ajuta la realizarea unei imagini de ansamblu a camerei extrem de originală. Astfel, baghetele de trecere de la parchet la gresie pot fi alese în ton cu mobilierul sau feroneria existentă deja în încăpere, creându-se un echilibru al camerei.
Se poate monta o podea într-o bucătărie cu mobilie maro, asortându-l cu platforma pe care s-a montat gresia. Tonul parchetului va fi puţin mai cald, iar imaginea de ansamblu va fi deosebită.
Jocul se poate realiza şi invers, parchetul fiind asortat cromatic mobilierului, iar gresia realizând o pată de culoare contrastantă.
O altă alegere inspirată este aceea de a alege un mobilier alb, un parchet gri deschis şi un joc de gresie în pătrate albe şi negre, albul gresiei cadrând foarte bine cu mobila.

Parchetul rustic
O podea rustică poate fi realizată prin alegerea lemnului natur, care păstrează autenticitatea. Un parchet realizat din plăci mari, în tonuri naturale se va potrivi foarte bine cu un mobilier greoi, în aceleaşi tonuri, cu mese şi scaune lucrate din lemn masiv şi cu accesorii specifice tematic, precum coşurile împletite, oalele şi cănile de pământ sau tabureţii din lemn cu trei picioare. Câteva linguri de lemn agăţate ordonat într-un suport pe perete vor spori aerul de autenticitate.
Parchetul rustic tratat astfel încât să obţină un ton de alb-murdar se potriveşte unei bucătării country, asortat cu policioare de aceeaşi culoare în care stau aşezate ceşcuţe şi farfurii, linguri şi furculiţe, crăticioare şi oale.
Efectul de rustic poate fi întărit prin amplasarea deasupra mesei a unui sistem de prindere în care vor fi agăţate tigăi mari, polonice, capace şi oale, toate amintind faptul că acolo se găteşte pe săturate.

Întreţinerea parchetului în bucătărie
Întreţinerea parchetului în bucătărie nu este cu nimic mai dificilă decât întreţinerea gresiei. Cu puţină atenţie în păstrarea unui mediu uscat, cu o curăţare temeinică şi corectă, adaptată condiţiilor specifice unui mediu destul de expus, parchetul în bucătărie îşi poate păstra forma iniţială pentru foarte mult timp.


Lasă un Comentariu...

*