Căror tip de interioare se potrivește parchetul alb?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Alegerea culorii parchetului dintr-un anumit spațiu poate fi o decizie destul de grea, având în vedere faptul că în zilele noastre există o varietate de tipuri și nuanțe de parchet. Cum o alegi pe cea mai bună? De ce trebuie să ții cont când iei această decizie? Sunt doar câteva dintre întrebările cu care te confrunți. Există însă și multe persoane care știu din start ce își doresc: parchet alb. Un parchet de culoare albă va da oricărui spațiu un plus de eleganță și modernism, însă nu putem opta pentru parchetul alb chiar în orice situație. Iată câteva exemple în care este recomandat parchetul alb!

  1. Spațiul este de dimensiuni mici

Una dintre cele mai importante reguli de design interior spune că un spațiu de dimensiuni mici poate fi mărit vizual cu ajutorul culorilor deschise care trebuie integrate mai ales în finisaje. Cu alte cuvinte, dacă optezi pentru niște pereți albi și un parchet alb, poți fi sigur că acea cameră va părea mult mai mare. Ai grijă însă în această situație la alegerea pieselor de mobilier care trebuie să fie compatibile din punct de vedere vizual cu parchetul alb. Optează pentru strictul necesar, nu încărca spațiul mai mult decât trebuie pentru că vei anula efectul de mărire pe care ți-l aduce parchetul alb.

  1. Spațiul este intens circulat

Dacă vorbim de o cameră cu trafic intens cum ar fi livingul, parchetul alb te poate ajuta să maschezi în timp urmele de uzură care apar inevitabil. Putem spune că într-o astfel de situație, parchetul alb te ajută și să economisești bani pentru că dacă alegi un parchet închis la culoare, la un moment dat îți vei dori să îl înlocuiești pentru că urmele de degradare se vor observa mult mai ușor și vor strica întregul aspect al unei camere. În plus, parchetul alb într-un living poate face minuni la nivel vizual, transformându-l într-un spațiu elegant și extrem de modern, aliniat tendințelor în amenajarea interioară.

  1. Spațiul va fi amenajat într-un stil scandinav

Stilul scandinav încă mai este la modă, iar parchetul alb se încadrează perfect într-un astfel de decor. Stilul scandinav promovează foarte mult folosirea non-culorilor, a nuanțelor de alb, negru și gri, a unor obiecte de mobilier și accesorii minimaliste. La prima vedere, ai impresia că ai de-a face cu un interior rece, care nu îți transmite nimic, însă farmecul camerelor amenajate într-un stil scandinav stă chiar în micile detalii pline de personalitate care dau viață încăperii. Poți transforma parchetul alb într-o amprentă personală și să îl încadrezi într-un living minimalist sau chiar în dormitor.

  1. Spațiul va fi amenajat într-un stil boho chic

Stilul de amenajare boho chic este caracterizat de o serie de elemente romantice, boeme și de multe explozii de culoare. Cu toate acestea, ai nevoie de un suport pentru toată nebunia de culori și accesorii, iar un parchet alb poate fi perfect în această situație. În plus, dacă vrei ca spațiul tău să arate mai rafinat și mai elegant, poți merge pe un interior boem alb, cu câteva accente de culoare care să îi dea viață. O ambianță boho chic este de obicei creată cu ajutorul unor materiale și texturi diferite, în culori cât mai luminoase, iar întreg ansamblul de obiecte de mobilier și accesorii trebuie să aibă o tentă artistică.

Există multe situații în care poți integra parchetul alb și să arate și bine. Important este să nu te ferești să îți folosești imaginația sau să îți iei inspirația din diverse stiluri de amenajări interioare!

 

Dacă îți place parchetul alb, este musai să te interesezi de parchetul din lemn de frasin de la Alma Parchet.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *