Cum să alegi culoarea parchetului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Deși acest aspect este adesea ignorat, alegerea unui parchet adecvat este unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ținem seama în designul interior al unei camere. Pardoselile se împart în două mari categorii :  pardoselile de culoare închisă și cele de culoare deschisă. Ați putea spune că nuanța unei pardoseli nu este atât de importantă, însă aceasta va defini  caracteristicile spațiului și va contribui la identitatea acestuia.

Cum să alegi culoarea parchetului 1

Picture 1 of 5

Iată ce fel de pardoseli să alegeți în funcție de tipul camerei și de designul dorit :

Pardoselii deschise la culoare

Parchetul deschis la culoare se potrivește de minune dacă doriți să redecorați o cameră mică. Acesta dă impresia unei extinderi vizuale a spațiului, astfel încât este ideal pentru camere mici și slab luminate. Utilizarea unui parchet deschis la culoare este un truc prin care veți scoate în evidență  camera în sine și mobilierul, ajutând în același timp la o mai bună luminozitate a acesteia. Dacă montați  plăcile de parchet pe direcția sursei de lumină, vei obține un efect grantat de luminozitate.

Un alt avantaj al parchetului deschis la culoare este nota de eleganță pe care acesta o aduce spațiului, evidențiind  mobilierul și acesoriile. Pe lângă eleganță, un parchet alb inspiră si sensibilitate și curățenie Aceste tipuri de parchete sunt ideale pentru spațiile decorate în stil modern.

Pardoseli închise la culoare

Pardoselile închise se folosesc  în general în spații mari și bine luminate. Acestea oferă căldură căminului și crează o ambianță plăcută. Un parchet de culoare închisă se potrivește de minune unui spațiu decorat în stilul clasic, în care predomină lemnul natural, atât la nivelul pardoselii, când și al altor elemente de decor. Un parchet de culoare închisă va ajuta la crearea ideii de cămin, de siguranță, stabilitate și durabilitate.

Mixul de nuanțe

Dacă nu vă puteți decide, atunci de ce să nu încercați un mix de culori pe pardoseală ? Acesta este în tendințe și va oferi spațiului dinamism. Combinarea mai multor nuanțe a devenit un trend în designul interior modern, iar prin adoptarea acestuia vă veți asigura că vă creați un design unic. Spațiul va căpăta dinamism, și va căpăta o altă identitate, cu totul și cu totul nouă, modernă și ingenioasă.

Așadar, atunci când vine vorba despre alegerea culorii parchetului, asigură-te că aceasta se armonizează cu spațiul și cu obiectele de decor, iar casa ta va arăta uimitor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *