Cum să dai jos ceara de pe parchet?

Îndepărtarea cerii de pe parchet este o sarcină relativ ușoară. Va necesita o muncă lungă și plictisitoare, dar nu este complicată și poate îmbunătăți considerabil aspectul podelelor din lemn. În cazul în care parchetul arată vechi, atunci este posibil să fie o acumulare de ceară. Înainte de a refinisa podelel, trebuie dată jos ceara.

Determinați tipul de ceară. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să determinați ce fel de ceară este pe podea. Modul în care puteți face acest lucru este de a testa o mică zonă ascunsă. Luați o cârpă curată și aplicați spirtoasele minerale pe cârpă. Puneți cârpa pe podea. Dacă ceara se stinge imediat și podeaua de lemn se află sub ea, ceară de pastă a fost utilizată pentru a acoperi podeaua. Dacă podeaua nu pare goală, probabil că aveți o acoperire poliuretanică pe partea de sus a lemnului și apoi ceară poli deasupra. Se va îndepărta ceara fără a deteriora stratul de poliuretan de dedesubt.

Îndepărtați ceara. În primul rând, trebuie să curățați și să măturăți podeaua. Asigurați-vă că aveți o ventilație adecvată pentru zonă și purtați mănuși și ochelari de protecție. Apoi, trebuie să începeți în cel mai îndepărtat colț al camerei și să lucrați într-o zonă mică de aproximativ 24 de centimetri pătrați. Se toarnă spirtul mineral inodor peste zonă și se folosește vata de oțel, se freacă podeaua în direcția acelor de ceasornic. Înlocuiți tampoanele din lână de oțel în timp ce acestea sunt acoperite cu ceară. Pe măsură ce frecați podeaua cu o lână de oțel, utilizați o cârpă curată pentru a șterge imediat ceara îndepărtată. Continuați același proces pentru fiecare secțiune pătrată. După ce terminați podeaua, priviți-o și asigurați-vă că nu există secțiuni cu ceară. Dacă există, îndepărtați-le prin spălare Apoi, puteți mătura sau aspira toate piesele de ceară care rămân pe podea.

Îngrijirea podelei după ceruire. După ce ați terminat de îndepărat ceara de pe podea, lăsați-o să se usuce și apoi re-acoperiți cu ceară. Dacă urmați un plan de ceruire a parchetului în fiecare an, nu va trebui să-l refinisați timp de cel puțin 40 de ani. Unele sfaturi pe care trebuie să le aveți în vedere nu includ niciodată o pardoseală din lemn, deoarece apa stătătoare poate bloca și decolora lemnul. Împiedicați acumularea de ceară prin aplicarea de ceară sub mobilier și în zone cu trafic redus la fiecare doi ani. De asemenea, aveți grijă să nu glisați niciodată mobilierul pe podele din lemn, deoarece acesta se va zgâria și le va deteriora.

Sursă foto: Cleaning-Ideas.com

 


Lasă un Comentariu...

*