Cum se instalează plinta?

Plinta este acea bandă mică care acoperă trecerea pardoselii de la o cameră la alta. Fie de la parchet la parchet, fie de parchet la covor, vinil sau țiglă. Această bandă de tranziție va fi supusă unui trafic intens, deci este foarte important să vă asigurați că ați instalat-o corect.

Pasul 1 – Măsurați și marcați

Primul pas în instalarea unei plinte de tranziție este măsurarea deschiderii sau a orificiilor în care o veți folosi. Când cumpărați banda de tranziție, asigurați-vă că cumpărați o bandă care vă oferă o lungime suplimentară pentru a lucra, astfel încât să aveți niște suplimente pentru greșeli. Cu ajutorul măsurătorii benzii, măsurați distanța pe deschidere. După măsurare, utilizați ferăstrăul pentru a tăia șina de metal la lungimea specificată. După ce se taie banda metalică, puneți-o în poziție. Ar trebui să plasați banda de tranziție exact egală între cele două tipuri de pardoseli. Acum, cu banda metalică în poziție, utilizați markerul vârfului de pâslă pentru a marca găurile în care vor merge șuruburile.

Pasul 2 – Burghiul și ancora

Odată ce ați marcat găurile, scoateți banda metalică și luați burghiul. Banda de tranziție va avea șuruburi și ancore incluse. În funcție de tipul de substrat pe care îl aveți, este posibil să fie necesar să folosiți un burghiu de lemn pentru a fora găurile pentru ancore. Dimensiunea și adâncimea burghiului pe care ar trebui să-l folosiți vor fi incluse în instrucțiunile pentru banda de tranziție. Fiecare producător are specificații diferite. Urmați instrucțiunile, faceți o gaură pentru ancore la fiecare dintre semnele de găuri ale șuruburilor pe care le-ați realizat. Odată ce toate găurile sunt forate, puneți ancorele în interiorul fiecărui orificiu și apoi așezați șina de metal peste ancore. Asigurați-vă că orificiile sunt aliniate. Apoi, introduceți un șurub în fiecare dintre ancore și strângeți-le cu un burghiu.

Pasul 3 -Atașați plinta

Acum trebuie să măsurați din nou deschiderea și marcați această măsurătoare pe plinta în sine. Apoi, folosind ferăstrăul, ar trebui să tăiați plinta la dimensiune. Poate doriți să rulați un șmirghel peste această margine pentru a vă asigura că este netedă. Dacă treceți de la parchet la covor, trebuie să tăiați și să adăugați un capac de capăt la plintă. Un capac de capăt este un pătrat lung care se fixează pur și simplu în creasta mai scurtă a plintei. Acest lucru va ajuta la menținerea covorului în poziție. Dacă treceți de la parchet la gresie, trebuie să adăugați un reductor. Un reductor este o bandă subțire, înclinată, care va ajuta la asigurarea unui unghi neted de la parchet până la gresie Acest reductor se va potrivi de asemenea în creasta scurtă a plintei. Dacă treceți de la parchet la parchet într-o altă încăpere, nu trebuie să adăugați nimic. În cele din urmă, instalați plinta prin căptușirea crestei de jos a benzii cu șina metalică, și pur și simplu presarea plintei în poziție.

Sursă foto: Pinterest


Lasă un Comentariu...

*