Ghidul tipurilor de parchet

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Îți pui parchet? Ghidul tipurilor de parchet s-ar putea să-ți fie util în acest proiect.

Știai că parchetul poate fi catalogat nu doar în funcție de materialul din care este făcut, ci și în funcție de stilul său? Sau în funcție de culoare? Descoperă toate aceste detalii, familiarizându-te cu ghidul tipurilor de parchet.

Când a început istoria parchetului?

Dalele de lemn au fost folosite din cele mai vechi timpuri. Parchetul, în schimb, este o invenție relativ recentă.

Informațiile istorice arată că parchetul a fost folosit, pentru prima dată, în Franța. Pe atunci, în secolul al XVII-lea, parchetul era realizat din blocuri de lemn lipite pe un strat de bază, astfel încât, la final, să se obțină modele geometrice. Astăzi, el este disponibil în nenumărate forme: plăci masive sau laminat.

Înainte de a câștiga popularitate în rândul maselor, parchetul a fost apanajul bogaților. Vreme îndelungată, a putut fi văzut doar în castelele franțuzești (châteaux). Dezvoltarea industriei și tehnologiilor l-a făcut, însă, accesibil. Iar cumpărătorul de astăzi poate opta, atât pentru un parchet la preț convenabil, cât și pentru diverse stiluri de parchet.

CONTINUARE – Ghidul tipurilor de parchet

Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *