Îți dorești o casă mai veselă? Iată ce modificări de impact poți face

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Amenajarea locuințelor noastre poate influența felul în care ne simțim atât pozitiv, cât și negativ. Toate elementele amenajării contribuie la starea noastră de spirit, inclusiv obiectele decorative, confortul pieselor de mobilier, lumina și atmosfera generală. Desigur, chiar dacă ne bucurăm de cele mai echilibrate și armonioase locuințe, este important să ne facem timp să ne relaxăm, indiferent că ascultăm muzică, că facem sport, că citim sau ne uităm la un film. O canapea confortabilă, o fereastră cu vedere spre parc sau pur și simplu un loc mic și relaxant din întreaga casa – uneori, avem nevoie de foarte puțin pentru a fi mulțumiți.

Iată doar câteva idei prin care vă puteți orienta locuința către o stare mai bună de spirit:

Folosiți materiale naturale. În ceea ce privește sănătatea, este recomandat să evităm pe cât posibil fibrele sintetice, precum cele utilizate adesea la fabricarea covoarelor și țesăturilor, pentru că acestea degajă gaze nocive. De asemenea, este indicat să deschidem cât mai des ferestrele pentru ca întreaga locuință să beneficieze de un flux de aer proaspăt. Putem opta, în schimb, pentru materiale naturale precum lemn, bumbac, in, lână, bambus, hârtie de orez și chiar tot felul de ambalaje biodegradabile pe care le putem refolosi pentru a face plicuri, coifuri și mici recipiente în care putem depozita lucruri mărunte, flori uscate sau buchete de levănțică. În medie, ne petrecem aproximativ o treime din viață dormind, așa că ar trebui să investim într-o saltea excelentă realizată din materiale organice. Atât timp cât locuințele noastre sunt prevăzute cu parchet din lemn de esență tare sau parchet din lemn triplustratificat, cu perdele ușoare din in sau bumbac și cu o saltea organică, restul elementelor vor avea deja un rol pur decorativ.

Importanța luminii. Lumina naturală este esențială pentru un interior sănătos. Atunci când analizează un spațiu, designerii de interior întotdeauna încearcă să proiecteze o amenajare în care fluxul natural de lumină și de aer să fie cât mai eficient. Utilizați fiecare cameră în funcție de cantitatea de lumină naturală pe care o primește. Camera în care petreceți cea mai mare parte a timpului ar trebui să beneficieze de cât mai multă lumină naturală. Dacă aveți ocazia să renovați, adăugați iluminatoare pentru a invita măcar puțină lumină naturală în camerele întunecate. Alegeți piese de mobilier ușoare, astfel încât să puteți muta cu ușurință un scaun sau un fotoliu într-un loc însorit, de unde puteți profita la maximum de căldura soarelui. De asemenea, puteți plasa diverse corpuri de iluminat de la lampadare, spoturi și până la lămpi de masă astfel încât să puteți modifica nivelurile de iluminare în funcție de activități și de starea de spirit. 

Decorați cu plante. Ori de câte ori petrecem puțin timp în natură, ne simțim mai calmi, mai pozitivi și ne putem concentra mai bine la ceea ce contează cu adevărat. Pentru starea noastră de bine, devine fundamental să aducem natura în locuințele noastre. Plantele nu numai că înfrumusețează o încăpere cu explozia lor vibrantă de verde, dar totodată filtrează aerul. Nenumărate studii au arătat că prezența plantelor în locuințele și în mediul noastru de lucru are un efect pozitiv asupra sănătății mentale. Există multe plante potrivite pentru interior care necesită îngrijiri minime, cum ar fi iedera englezească, care poate ajuta la combaterea mucegaiului în casă, apoi Limba soacrei și Aloe Vera, despre care se știe că poate calma imediat arsurile ușoare. La fel de bine, puteți așeza la pervaz tot felul de ghivece frumoase cu verdeață sau ierburi care oferă un gust delicios mâncărurilor, precum busuioc, oregano, cimbru, măgheran sau mentă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *