Particularitățile parchetului din nuc

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Parchetul din lemn masiv este cel mai rezistent și în același timp cel mai frumos. Un parchet din lemn de nuc poate transforma total o încăpere și îi poate da un plus de eleganță și rafinament. Nucul este recomandat în mod special celor care caută o pardoseală într-o culoare închisă, care să îi țină o viață. Pentru că de cele mai multe ori, parchetul din lemn masiv are o durată de viață mai mare și de 50 ani, dacă este întreținut corespunzător, desigur.

Astăzi vom vorbi despre particularitățile parchetului din nuc și motive pentru care ar trebui să îl alegi. Iată care sunt cele mai importante proprietățile pe care le are!

  1. Rezistență îndelungată

După cum spuneam, un parchet din lemn de nuc te poate ține o viață întreagă. Este rezistent la zgârieturi și lovituri, poate fi rașchetat în repetate rânduri fără niciun fel de problemă și te ajută să te bucuri de o pardoseală impecabilă mulți ani de acum înainte. Cu toate acestea, este recomandat să nu optezi pentru un parchet din lemn de nuc în spațiile caracterizate de un grad mare de umiditate pentru că lemnul are nevoie de anumite condiții de mediu pentru a se menține în stare perfectă. Pentru astfel de spații ai nevoie de un parchet rezistent la umiditate și aburi.

  1. Aspect estetic deosebit

Parchetul de nuc este unul dintre cele mai aspectuoase. Dintotdeauna lemnul de nuc a fost plasat într-o categorie aparte, a luxului și a rafinamentului. Este un lemn închis la culoare, de o finețe incredibilă, iar parchetul din nuc este considerat întotdeauna un element nobil și de bun gust în orice locuință. Un living sau un dormitor cu un parchet din lemn de nuc va face furori în rândul tuturor invitaților care îți vor trece pragul.

  1. Este ecologic

Dacă ești o persoană ce pune preț pe ecologie și pe protejarea mediului înconjurător, atunci cu siguranță un parchet din lemn masiv, mai cu seamă din lemn de nuc va fi pe gustul tău. Parchetul din lemn de nuc este 100% natural, iar acest lucru poate avea și un dezavantaj – instabilitatea dimensională. Cu alte cuvinte, parchetul din lemn de nuc se contractă și se dilată în funcție de condițiile de temperatură si umiditate.

  1. Bun izolator termic

Dacă îți dorești un grad ridicat de confort la interior, o pardoseală caldă și un mediu călduros în general, ar trebui să optezi pentru un parchet din lemn de nuc pentru că acesta este un foarte bun izolator termic. Dacă restul spațiului este izolat corespunzător, nu va mai trebui să îți faci probleme precum pierderile de căldură prin podea și vei putea să economisești și bani frumoși cu facturile la încălzirea spațiului în anotimpul rece.

  1. Crește valoarea proprietății

Dacă ai optat pentru un parchet din lemn de nuc și vrei într-o zi să îți vinzi locuința, să știi că poți ridica din start prețul locuinței doar pentru simplul fapt că ai o astfel de podea. După cum spuneam mai devreme, lemnul de nuc este un simbol al luxului și al rafinamentului, are un preț destul de ridicat (deci presupune și o investiție inițială mare), dar îți aduce și beneficii în momentul în care dorești să îți vinzi locuința. În plus, parchetul din lemn de nuc va da o impresie generală de opulență și lux asupra locuinței, chiar dacă restul camerelor nu sunt amenajate în același stil sau dacă nu ai folosit parchet din lemn de nuc în toată casa.

Dacă îți dorești rafinament, rezistență și confort la interior, atunci ar fi bine să optezi pentru un parchet din lemn de nuc pentru că acesta va schimba aspectul locuinței tale la 180 grade!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *