Soluție de curățare și întreținere a parchetului lemn natural

Dacă vrei să te bucuri de parchetul tău o perioadă îndelungată de timp, trebuie să respecți o singură regulă: să îl cureți la timp și să îl îngrijești corespunzător. Chiar dacă parchetul nu are nevoie de obicei de o îngrijire prea complexă, există câteva sfaturi utile care te pot ajuta să îți ușurezi procesul de curățare și să menții parchetul într-o stare bună, pe lângă soluțiile pe care le poți folosi.

Curățarea periodică a parchetului

Curățarea parchetului ar trebui să se facă la câteva zile, maxim o săptămână pentru a nu permite murdăriei sau prafului să se acumuleze. Ai nevoie doar de un aspirator sau de o mătură moale pe care să o folosești pentru a strânge murdăria acumulată.

Eliminarea rapidă a  elementelor care pot afecta parchetul

Unul dintre cei mai mari dușmani ai parchetului este apa (desigur, acest lucru nu se aplică și în cazul parchetului rezistent la apă și umiditate). Așa că, în cazul în care verși din greșeală pe parchet lichide sau alimente, ar fi bine să cureți cât mai repede locul pentru a nu permite să acționeze asupra parchetului. Este un obicei simplu, ce nu necesită prea mult timp, dar care te ajută să îți menții pardoseala într-o stare excelentă și casa curată.

Limitarea efectelor umezelii

Cea mai importantă idee pe care trebuie să o reții este faptul că trebuie să îți expui parchetul la cât mai puțină umezeală posibil. Spre exemplu, dacă obișnuiești să speli parchetul cu mopul, asigură-te că acesta este foarte bine stors. Ideal ar fi să înlocuiești mopul cu o lavetă umedă. Există situații în care nivelul de umiditate din casă este mai crescut, iar acest lucru îți poate afecta parchetul. Soluția în acest caz este ștergerea regulată a parchetului cu o lavetă umedă pentru a nu permite umidității să pătrundă prea mult la interior.

Folosirea unor soluții speciale

Dacă vrei ca parchetul să își păstreze strălucirea și aspectul impecabil, ar fi bine să alegi soluțiile potrivite pentru curățarea lui, cu formule special concepute pentru a curăța parchetul, fără a-l deteriora. Așadar, ai grijă la ingredientele aflat în componența lor pentru că unele nu sunt potrivite pentru anumite tipuri de parchet. Spre exemplu, parchetul finisat cu ceară nu trebuie să fie spălat cu apă sau cu soluții uleioase, în timp ce parchetul ce a fost lăcuit cu soluții pe bază de apă nu trebuie să fie curățat cu produse pe bază de petrol.

Cât privesc soluțiile homemade, chiar dacă te simți tentat să încerci fie din comoditate, fie din prisma costurilor, specialiștii de la Alma Parchet te sfătuiesc să le eviți sau să le folosești cât mai rar posibil, mai ales  pe cele pe baza de oțet, pentru că sunt acide și pot deteriora parchetul.


Lasă un Comentariu...

*