Cel mai bun parchet dublu stratificat

Ați decis să vă renovați locuința, iar parchetul este pe lista dumneavoastră de achiziții pentru ca aceasta să aibă acel look pe care vi-l doriți. De obicei, în alegerea celui mai potrivit tip de parchet pentru casă sunt luate în calcul numeroase variabile, cum ar fi materialul, culorile, prețul, modalitatea de montare etc. În ceea ce privește parchetul laminat și masiv, aici lucrurile sunt destul de clare, însă confuziile apar atunci când vine vorba despre parchetul stratificat.

parchet-dublu-stratificatÎncă de când au apărut, plăcile de parchet cu mai multe straturi au creat o revoluție în industria producătorilor și montatorilor de parchet. Aceste plăci sunt mult mai rezistente datorită producției, fiind compuse din mai multe straturi, indiferent de lemnul folosit. Un mare avantaj al acestor plăci este că nu necesită adeziv, cum este în cazul parchetului masiv.

Spre deosebire de cel clasic, parchetul dublu stratificat are un strat de uzură din esențe nobile și un strat suport din rășinos. Specialiștii în domeniu sunt cu toții de acord că rezistența termică a acestuia este superioara celui clasic, grosimea este mai mică decât în cazul unui parchet triplustratificat, dar stabilitatea unui parchet dublu stratificat este și ea la fel de mare. Transferul termic este unul ridicat, timpii de încălzire sunt reduși, și de aceea se poate folosi la reamenajări, nu se deformează, nu întâmpină probleme de dilatare, durata sa de viață este mai mare, ca să nu mai vorbim de montaj, care este simplu.

Parchetul dublu stratificat este ideal de montat și pentru încăperile ceva mai pretențioase, cu temperaturi și umiditate variabile, cum sunt băile sau bucătăriile. Montajul acestuia se poate realiza în mai multe feluri, cromatica sa este una deosebită pentru că se pot combina diverse esențe speciale. În plus, aspectul său elegant, la care se adaugă și curățarea și întreținerea foarte ușoara sunt alte calități remarcabile atunci când vine vorba de parchetul dublu stratificat. Tot la acest capitol ar mai fi de adăugat că parchetul de acest tip permite încălzire în pardoseală, timpii de montaj sunt foarte mici, pentru întreținere spălarea este suficientă, singura precauție este că de fiecare dată când vreți să rearanjați mobila prin casă sau să schimbați mobila cu una nouă trebuie să fiți atenți la stratul de uzură. Tot ca un avantaj, parchetul dublu stratificat suportă trafic intens ceea ce-l face să fie indicat pentru familii numeroase și spatii mari sau mai mici.

Pe scurt, unele date tehnice

Parchetul dublustratificat este de fapt o formă a parchetului stratificat, fiind realizat din două straturi de lemn. Nivelul superior al stratului este realizat dintr-o lamelă de lemn solid de 4 mm grosime, în timp ce stratul inferior este realizat din plăci subțiri de 7 mm de lemn moale, ceea ce face ca grosimea totală a celor două straturi de parchet să fie de 11 mm. Straturile sunt aglutinate împreună pe diagonală cu adeziv, iar suprafața parchetului este gata pentru finisajul mașinii- lăcuire, uleiere, etc. Dimensiunile plăcilor de parchet ale celor două straturi de parchet sunt în medie de la 400 la 1000 mm lungime și de la 70 la 90 mm lățime.

Parchetul dublustratificat este alcătuit din plăci de dimensiuni mai mici, cu nut și feder pe toate cele patru laturi și alcătuit din două straturi. Este vorba de un strat de bază alcătuit din bucăți de placaj, de înaltă densitate fibrolemnoase (HDF) sau din bucăți de lemn masiv de molid, mesteacăn, plop, dispuse perpendicular pe stratul de suprafață pentru a-i oferi o stabilitate mai mare. Cel de-al doilea strat este cel de suprafață, din lemn masiv de diferite esențe (stejar, frasin, fag, arțar, cireș, nuc, wenge, teak, iroko, merbau, doussie, panga-panga), cu grosimi care variază între 3,5- 6 mm și cu diferite finisaje (lăcuit și uleiat natur sau cu diferiți pigmenți de culoare).

Cu cât stratul de suprafață este mai gros, cu atât parchetul se poate rașcheta de mai multe ori, ceea ce duce, într-un final, la o durată mai mare de viață a acestuia, ceea ce-l face mai avantajos, în timp. Parchetul dublu stratificat se poate monta peste încălzirea în pardoseală datorită stratului suport care permite trecerea căldurii cu mai multă ușurință, ducând la un confort termic ridicat, ca să nu mai vorbim și de costuri ceva mai reduse la factura energiei termice.

Parchetul dublustratificat este unul rezistent la uzură, care prezintă un risc scăzut de a se crăpa sau de a se deforma. Ca să rezumăm în câteva cuvinte avantajele acestuia, vă mai spunem încă o dată că este ușor de montat chiar și în acele încăperi în care încălzirea se face prin pardoseală. Îmbinarea perfectă a lamelelor de parchet se produce datorită prezenței nutului și federului pe toate cele patru laturi ale lor. Recondiționarea parchetului dublu stratificat este un proces foarte simplu, putând fi rașchetat periodic sau lăcuit astfel încât să i se redea aspectul inițial, ceea ce-l face să se numere printre preferințele celor care aleg să-și monteze parchet în locuință.

În plus, parchetul dublu stratificat se bucură de un design elegant, care se aseamănă foarte mult cu cel din lemn masiv, fiind însă cu mult mai rezistent decât acesta. De fapt, este rezistent la zgârieturi și la trafic intens, ceea ce-l face să fie pretabil cam pentru orice stil de amenajare.

Parchetul dublu stratificat satisface de obicei chiar și cele mai exigente cerințe ale clienților și oferă și unele avantaje care-l fac să fie în topul preferințelor. Astfel, acesta asigură o stabilitate foarte bună, este un foarte bun izolant fonic și termic, iar dacă-l alegeți pentru montarea în locuință veți putea economisi o cantitate însemnată de energie electrică.

Montare facilă

În ultima vreme s-a observat că încălzirea în pardoseală este mult mai eficientă decât cea clasică. Dacă ați decis să recurgeți ca în locuința/ spațiul dumneavoastră să vă bucurați de montarea unui sistem de încălzire în pardoseală, atunci trebuie să știți că acesta presupune și alegerea unui parchet de o calitate deosebită, de preferat dublu stratificat, pentru a avea parte de o eficiență mai mare a instalației și o protecție mărită a elementelor acesteia. Spre deosebire de parchetul obișnuit, un parchet dublu stratificat are o rezistență termică mult mai buna, are o grosime mai mică, fiind special pentru pardoseli încălzite.

Bucurându-se de o stabilitate și o flexibilitate mai bună, parchetul dublu stratificat are un strat de uzură alcătuit din diferite tipuri de esențe, dar și un strat de suport, de cele mai multe ori rășinos. Această structură a sa specială garantează o rezistență mai mare, precum și o stabilitate crescută, ceea ce face ca traficul intens să fie suportat foarte bine, iar montarea să se facă la fel de ușor ca la un parchet obișnuit. Tehnica de montare prin lipire a unui parchet dublu stratificat îi garantează acestuia aderența perfectă, căruia i se adaugă și un aspect plăcută. Grosimea redusă a acestui tip de parchet este special gândită pentru un transfer termic ridicat, iar la reamenajare se poate folosi același tip de parchet. Avantajele parchetului dublu stratificat sunt date de numărul mare de modele și esențe disponibile, de montarea foarte ușoară, de rezistența mare la uzura și de aspectul estetic deosebit. Pe piață găsiți parchet dublu stratificat de calitate, importat din Germania, cu suport din rășinos și strat de uzură de 3,5 mm, strat lemn nobil, lăcuit. Este perfect pentru trafic mediu, poate fi montat atât în apartamente, cât și la case, se întreține simplu prin ștergere cu substanțe speciale pentru parchet. Dintre toate tipurile de parchet existente pe piața de profil românească, parchetul dublu stratificat reprezintă soluția ideală în cazul montajului pe suport încălzit datorită grosimii mici. Stabilitatea sa dimensională este dată de construcția celor doua straturi din lemn, dar și de transferul termic ridicat datorat grosimilor mici ale acestuia. Rezistența termica a parchetului dublustrat lipit pe șapă este de 0,06-0.09 / mp.

Stratul de uzură al parchetului dublu stratificat este finisat cu lac sau ulei. Și, spre deosebire de parchetul triplu stratificat unde sistemul de îmbinare este de regula cu click, sistemul de îmbinare al parchetului dublu stratificat este nut-feder ceea ce presupune lipirea obligatorie a acestuia pe stratul suport. Lipirea parchetului dublu stratificat se face cu adeziv poliuretanic sau silanic conferind astfel o elasticitate ridicată a pardoselii.

Avantajele parchetului dublu stratificat

Am tot vorbit despre cât de bun este acest tip de parchet, așa că acum, la final, vă vom face un scurt rezumat al acestora.

 

Stabilitatea dimensionala. Datorită construcției perpendiculare a celor două straturi de lemn din care este format și a îmbinării nut-feder pe toate laturile, parchetul dublu stratificat se bucură de o stabilitate dimensională foarte bună.

Rezistivitate termică mică. Rezistivitatea termică redusă este rezultatul construcției și speciei de lemn alese (HDF, molid, mesteacan, plop sau hevea) pentru stratul suport al parchetului dublu stratificat.

Durata de viață. Cum parchetul dublu stratificat este fabricat în totalitate din lemn poate suporta mai multe recondiționări sau rașchetări de-a lungul perioadei sale de exploatare ceea ce duce la o perioadă lungă de viață. Vă spunem doar că numărul de rașchetări ale unui parchet dublu stratificat variază în funcție de grosimea stratului de uzură (3mm, 4 mm, 6 mm)
Dacă v-ați decis pentru montarea de parchet în locuința dumneavoastră și nu știți ce anume să alegeți pentru ca totul să fie la un preț bun și o calitate la fel de bună, specialiștii vă pot ajuta pentru a opta pentru tipul de parchet care vi se potrivește cel mai bine, la cel mai bun preț. Țineți minte că toate ofertele pot fi personalizate, calitatea parchetului este una garantată, iar oferta magazinelor de profil cuprinde suficiente modele și tipuri de parchet din diverse esențe nobile pentru a putea să cumpărați exact produsul de care aveți nevoie.

Cel mai ieftin parchet dublu stratificat

Parchetul dublu stratificat este o îmbinare extraordinară între rezistența la uzură a parchetului laminat și frumusețea uluitoare a lemnului masiv. Nu puțini sunt cei care consideră că parchetul dublu stratificat oferă avantaje numeroase, precum preț mai accesibil, proprietăți excelente de durabilitate, rezistență și izolație, precum și aspect estetic plăcut. Deseori, […] mai mult »