Dacă optezi pentru încălzirea prin pardoseală este indicat să folosești un parchet special. Ce recomandă specialiștii:

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cu toții ne dorim ca locuința noastră să fie una în primul rând, care să beneficieze de tot confortul. Termopane, centrală termică, ușă metalică, sunt doar câteva dintre metodele prin care încercăm să ne asigurăm acest lucru.

Maximizarea spațiului

Și pentru că tot se apropie sezonul rece, în ultima vreme s-a remarcat o tendință de montare a sistemului de încălzire prin pardoseală. De altfel, pe lângă alte avantaje, acest lucru este recomandat și de designeri, pentru că astfel puteți maximiza spațiul de care dispuneți, sau altfel spus, puteți obține spații mai mari în încăperile mici sau pentru a conferi un aspect modern încăperii.

Recomandări de la specialiști

Dacă și pe dumneavoastră vă tentează, venim în ajutorul dumneavoastră cu unele recomandări. Astfel, trebuie să fiți atenți la coeficientul de rezistență termică a lemnului și faptul că parchetul din lemn masiv și cel stratificat își modifică dimensiunile în timp. Aceste două tipuri de parchet sunt influențate continuu de temperatura și umiditatea ambientală. Astfel, dacă umiditatea ambientală este mare, lemnul va absorbi vapori de apă și își va mări volumul, iar dacă aerul este relativ uscat, iarna, atunci când camerele sunt încălzite, lemnul va elimina vaporii de apă, diminuându-se, ceea ce va avea drept rezultat și apariția unor fisuri inestetice între lamele.

Specialiștii susțin că parchetul, prin natura lui, este un bun izolator termic, de aceea dacă alegeți să vă montați un parchet ceva mai gros, sistemul de încălzire prin pardoseală nu va mai fi atât de eficient. De aceea se și recomandă ca montarea parchetului să fie efectuată numai după punerea în funcțiune a instalației de încălzire, atunci când șapa este perfect întărită și uscată.

Etapele montării

Etapele montării parchetului ca finisaj pentru o încăpere cu sistem de încălzire prin pardoseală trebuie respectate cu strictețe, pentru a avea parte de o lucrare de calitate bună.

Astfel, înainte de montarea parchetului, sistemul de încălzire va fi menținut în funcțiune minim trei săptămâni, fără întrerupere, la parametrii proiectați, încât să detenzioneze şapa. Aveți grijă la meseriașii care i-ați ales pentru această operațiune; trebuie să știți că montajul parchetului se face cu încălzirea oprită și se recomandă ca aceasta să se facă prin lipire (cu adeziv). Mai apoi, după montaj, sistemul de încălzire va rămâne oprit timp de 48 ore, după care se poate trece la exploatarea normală.

Temperatura adecvată

După montare, sistemul de încălzire prin pardoseală se conectează la 15 grade Celsius și se mărește în 3-4 zile până se ajunge la 20 de grade Celsius. Aceste măsuri sunt luate în vederea evitării uscării rapide a pardoselii, fapt ce ar putea duce la apariția fisurilor în șapă.

Aveți grijă ca în timpul montajului, temperatura șapei să nu fie mai mică de 12 grade Celsius, iar în timpul folosirii sistemului de încălzire prin pardoseală nu are voie să treacă de 20 de grade Celsius.

De asemenea, recomandarea specialiștilor mai este ca după montarea parchetului, temperatura maximă de încălzire a suprafețe ar trebui să nu depășească 26 de grade Celsius pentru camerele de locuit. Însă, în cazul încăperilor mai mari, s-ar putea ca această temperatură să nu fie suficientă pentru încălzirea camerelor. Aici este de preferat să apelați la radiatoare electrice, șemineu, dar este interzisă cu desăvârșire  ridicarea temperaturii sistemului de încălzire prin pardoseală.

Apelați la specialiști

Dacă vă doriți ceva de calitate, atunci vă recomandăm cu încredere S.C. Alma Parchet Natural S.R.L., unde puteți găsi parchet și nu numai, într-o gamă variată de specii de lemn masiv și parchet stratificat într-o multitudine de finisaje, respectiv servicii complete pentru montajul și finisajul pardoselilor din lemn. Dacă este nevoie, specialiștii de aici vă pot oferi și soluții pentru întreținerea parchetului.

Obiectivul profesioniștilor de aici la realizarea fiecărui proiect, este că trebuie să rezultate un produs finit care să corespundă exigențelor dumneavoastă. Va exista o colaborare permanentă între dumneavoastră și specialiștii de la S.C. Alma Parchet Natural S.R.L. pentru a se găsi soluțiile optime adaptate dorințelor fiecăruia și pentru orice destinație: spații rezidentiale, restaurante, spații comerciale, baruri, hoteluri, birouri, terase etc. Echipele sunt formate din profesioniști ai lemnului, capabili să abordeze orice lucrare cu seriozitate, profesionalism, atenție la detaliu și responsabilitate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *