O provocare îndeplinită cu un apartament de 90 mp

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cu toții ne dorim ca locuința noastră să arate precum una din revistele de specialitate, pe care le răsfoim cu nerăbdare în speranța că vom găsi ceva care să ni se potrivească. De cele mai multe ori ne mulțumim cu visatul cu ochii deschiși, dar uneori putem aplica ceea ce observăm și în propria locuință. De aceea, vă oferim modelul unui apartament din Barcelona, care ne-a atras atenția într-un mod plăcut.

Apartament Spania 1

Picture 1 of 5

Multe spații de depozitare

Proprietarii apartamentului au spus echipei de proiect că au nevoie de multe spații de depozitare, dar în același timp îți doresc ca apartamentul să fie unul cât mai ”aerisit”. O provocare destul de greu de îndeplinit, cel puțin la prima vedere. Cu toate acestea, specialiștii s-au întrecut pe ei înșiși și au reușit un o locuință plină de lumină naturală, cu mult spațiu, iar ideile folosite de ei pe puteți folosi ca sursă de inspirație.

Pardoseala

În cazul apartamentului din Barcelona, specialiștii în decorațiuni interioare au ales acele plăci ceramice care imită lemnul. Este și normal dacă ne gândim la clima de aici. Recomandarea noastră este să apelați totuși la parchet, pentru că frumusețea naturală a lemnului oferă casei dumneavoastră acel aer de cămin, de intim, de căldură pe care îl doriți. Ca să nu mai spunem de faptul și că este ușor de îngrijit și întreținut. De preferat ar fi parchetul stratificat, în nuanțe mai deschise, care să ofere luminozitate încăperii. În plus, parchetul stratificat este cunoscut pentru rezistența lui, dar și durata lui mare de viață, dacă este îngrijit corespunzător. Pentru a da impresia de mai mult spațiu decât este în realitate – eterna problemă a românilor care locuiesc la bloc, parchetul se poate continua pe perete cu câteva plăci ceramice care îl imită foarte bine.

Dulapuri înalte

Pentru a se achita de sarcina de a avea cât mai multe spații de depozitare, designerii spanioli au preferat să lucreze pe mobilă de comandă, în care dulapurile să fie înalte până la tavan. Procedând astfel, spațiul a fost perfect folosit pe verticală, fără să se încarce inutil, la orizontală. De asemenea, mobilierul în nuanțe deschise a oferit și mai mult ideea de luminozitate, de spațiu generos.

Culori deschise

De altfel, specialiștii în decorațiuni interioare de la Drom Living au mizat foarte mult pe folosirea culorilor deschise. Un punct de atracție al locuinței este o suprafață vitrată, formată din două uși care culisează.

Simplitate și bun gust

Întregul apartament a fost amenajat astfel încât nimic nu pare ales la întâșplare. Avem de a face cu o simplitate cu mult bun gust, acel stil minimalist care cucerește tot mai mult. Și încă un secret: parchet în baie. Nu este ceva imposibil, iar dacă este întreținut corect, durata de viață a parchetului de aici este și ea una ridicată. Aveți grijă însă și la calitatea parchetului folosit în acest caz, care trebuie să fie cea mai bună. Folosiți-vă de imaginile din galeria foto pentru o sursă de inspirație și… treceți la treabă!

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *