Amenajare contemporană a unui apartament din Valencia

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Amenajarea locuinței în acel spațiu în care să ne simțim ”acasă”, dar care în același timp să fie un spațiu elegant, relaxant și primitor nu este o treabă prea ușoară. Cu toate acestea, specialiștii au reușit pe pe deplin acest lucru în cazul unui apartament de 70 de mp din Valencia. Vă oferim și dumneavoastră câteva dintre secretele designerilor, pentru a le folosi drept sursă de inspirație.

Valencia 1

Picture 1 of 5

Stil minimalist, dar și contemporan

Criticat de unii mai conservatori, stilul minimalist este departe de a-și fi spus ultimul cuvânt în materie de amenajări interioare. Aceeași tendință s-a păstrat și aici, cu unele elemente adoptate din stilul contemporan. Ca de obicei, importanța spațiului își are rolul ei, iar pentru a da livingului un plus la acest capitol, culorile predominante aici au fost albul și bejul. Lumina naturală este fructificată din plin, iar corpurile de iluminat par componente ale unui joc, reușind să creeze acea atmosferă de cămin pe care și-au dorit-o proprietarii.

Uși glisante

Pentru a mări și mai mult ideea de spațiu, s-a recurs la un truc simplu, dar de efect: folosirea ușilor glisante cu structură lamelară. În acest fel, se reușește să se separe camera de zi de bucătărie și de hol atunci când este nevoie, iar dacă se dorește să se ofere acea fluiditate spațiului este suficient să fie deschise ușile, dacă putem zice așa. De asemenea, unele finisaje din sticlă contribuie și ele din plin la spațialitatea încăperilor.

Accente de albastru

Ceea ce atrage atenția la acest spațiu sunt tonurile de albastru care completează plăcut piesele de mobilier și nuanțele folosite pentru culoarea pereților și a pardoselii. Parcă dintr-o dată totul capătă mai mult volum, totul pare acum așezat la locul care trebuie, și aproape că nu concepi o altă amenajare pentru acest apartament.

Parchet pentru pardoseală

Parchetul laminat, de bună calitate, este perfect pentru pardoseala locuinței. Strălucirea acestuia contribuie din plin la ideea de spațiu pe care au dorit-o proprietarii. A fost aleasă o culoare deschisă, care să se armonizeze perfect cu piesele de mobilier, culoarea pereților și micile detalii care fac diferența, date de obiectele decorative. În plus, chiar dacă avem de a face cu un parchet deschis la culoare, este foarte ușor de întreținut. De asemenea, parchetul laminat este alegerea perfectă atunci când vine vorba despre amenajarea modernă a unui spațiu, iar dacă urmăriți același lucru, atunci începeți prin a alege un parchet laminat de bună calitate.

Electrocasnice încastrate

Cum bucătăria nu avea parte de un spațiu prea mare, soluția a venit de la încastrarea electrocasnicelor în mobilier. În cazul băilor, s-a mers tot pe un stil minimalist, dar s-a apelat la unele finisaje din piatră.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *