Dacă vrei o renovare rapidă a pardoselii atunci parchetul laminat este pentru tine. Cum și în cât timp se montează

Parchetul laminat este, fără îndoială, printre preferințele românilor atunci când este vorba de renovarea rapidă a pardoselii. Și este și normal, dacă ne gândim că acesta este (alcătuit din lemn într-un procent de peste 80%) cea mai ieftină variantă. Este preferat pentru că se bucură de o mare rezistenţă la şocuri, ceea ce-l face pardoseala ideală în camere precum dormitorul, camera copiilor şi bucătăria, având și avantajul că este foarte ușor de întreținut.

Ca să rezumăm, vă spunem că este un tip de parchet ieftin, durabil, ușor de instalat și ușor de întreținut. Și pentru că am vorbit despre ușurința în instalare, vă spunem că operațiunea nu este chiar atât de dificilă pe cât pare la prima vedere.

Astfel, dacă vă pricepeți măcar un pic, și aveți și puțin curaj, ca să nu mai spunem de uneltele potrivite: fierăstrău pendular, ruletă, riglă şi creion, poate ar trebui să nu mai ezitați și să treceți la treabă. Vă prezentăm și etapele de lucru, pentru a vă fi mai ușor.

Suprafața să fie uscată, plană și stabilă

Pentru a fi siguri că parchetul va fi montat așa cum trebuie și nu veți avea parte de ceva surprize neplăcute, atunci rețineți că suprafaţa de montaj trebuie să îndeplinească trei criterii: să fie uscată, plană şi stabilă.

Cum se așează folia

După încheierea primei etape, urmează așezarea unui strat de folie specială pentru montarea parchetului laminat. La îmbinarea bucăţilor de folie acestea trebuie să fie lipite cu bandă adezivă. La canelura capătului liber al unui element pus se aşază oblic unul nou, iar federele elementului oblic se introduc în canelura elementului care se va ridica puţin în sus. Apoi, prin lăsarea în jos pe fundament a elementului ţinut oblic se îmbină capetele ambelor plăci.

Îmbinarea plăcilor

Se face ușor, prin ridicarea elementului pe partea îmbinată pe lungime, împreună cu elementele învecinate îmbinate la capete şi ţinute oblic. Din această poziţie oblică federul pe lungime al noului element se introduce în canelura elementului îmbinat anterior. Apoi, prin lăsarea în jos pe fundament a ambelor plăci ţinute oblic are loc şi îmbinarea celei noi.

Zonele de întâlnire

De jur împrejurul camerei, pe lângă perete, trebuie prevăzute rosturi mobile de circa 10 mm, care se lasă şi la obiectele instalate fix, precum consolele de sprijin ale caloriferelor. De reținut doar că indiferent de unde se începe montajul, primele trei rânduri se vor aşeza sub formă de scară. În acest caz, unul dintre elemente se va scurta, pentru a se crea efectul de ţesătură între plăci.

Specialiștii vă vin în ajutor

Dacă vă doriți ceva de calitate, atunci vă recomandăm cu încredere S.C. Alma Parchet Natural S.R.L., unde puteți găsi parchet și nu numai, într-o gamă variată și într-o multitudine de finisaje. De asemenea, aici găsiți servicii complete pentru montajul și finisajul pardoselilor din lemn, în cazul în care aveți nevoie. În plus, specialiștii de aici vă pot oferi și soluții pentru întreținerea parchetului.

Obiectivul profesioniștilor de aici la realizarea fiecărui proiect, este că trebuie să rezultate un produs finit care să corespundă exigențelor dumneavoastă. Va exista o colaborare permanentă între dumneavoastră și specialiștii de la S.C. Alma Parchet Natural S.R.L. pentru a se găsi soluțiile optime adaptate dorințelor fiecăruia și pentru orice destinație: spații rezidentiale, restaurante, spații comerciale, baruri, hoteluri, birouri, terase etc. Echipele sunt formate din profesioniști ai lemnului, capabili să abordeze orice lucrare cu seriozitate, profesionalism, atenție la detaliu și responsabilitate.


Lasă un Comentariu...

*