3 caracteristici ale parchetului din lemn ecologic

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

De câțiva ani, parchetul din lemn ecologic se află tot mai mult în vizorul consumatorilor, și specialiștii în design interior sunt de părere că acest lucru nu se va schimba prea curând. Asta pentru că parchetul din lemn masiv îți aduce foarte multe beneficii, începând de la faptul că este prietenos cu mediul, cu ambientul unde este montat și continuând cu aspecte ce țin de domeniul financiar, acesta contribuind la creșterea valorii unei locuințe.

Noi am selectat pentru tine cele mai importante 3 caracteristici ale parchetului din lemn ecologic care te vor face să îl pui pe lista ta de priorități în momentul în care vei vrea să îți amenajezi sau redecorezi locuința!

  1. Rezistența

Parchetul din lemn masiv este recunoscut pentru rezistența sa în timp. Dacă este corect întreținut, el te poate ține o viață întreagă, chiar și mai mult, iar odată cu trecerea timpului, va deveni acel element fermecător din locuința ta. El poate fi refinisat (rașchetat) și lăcuit de mai multe ori, în funcție de cât de gros este, astfel încât să îi redai strălucirea inițială. Chiar dacă presupune o investiție mare la început, gândește-te că vei face această investiție o dată în viață și merită.

În plus, trebuie să ai în vedere faptul că parchetul ecologic este fabricat dintr-un material natural 100%, ce oferă căldură spațiului atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere termic. Totodată, tocmai pentru că este un produs viu, el are nevoie și de niște condiții pe măsură, mai exact de temperatură și umiditate constante.

  1. Aspectul estetic

Nimic nu se compară cu aspectul estetic al unui parchet din lemn masiv, ecologic. Poate fi integrat în orice tip de locuință, de la cele amenajate într-un stil clasic, până la cele moderne sau minimaliste. În cazul parchetului din lemn poți spune că ai de unde alege, dintre atâtea culori, texturi și esențe de lemn. Dacă vrei să dai locuinței tale un aspect luxos, este de ajuns să optezi pentru un parchet din lemn de Palisandru, una dintre cele mai valoroase și căutate tipuri de lemn, și vei vedea că întreg aspectul locuinței tale se schimbă complet. Pentru un interior elegant, rafinat, se recomandă parchetul din lemn de nuc american, iar dacă vrei să ieși din tipare, alege parchetul masiv Amarante, de culoare mov-violet. Toate aceste tipuri de parchet din lemn masiv și multe altele le poți găsi la Alma parchet!

  1. Bun izolator termic

Lemnul are marele avantaj de a fi un foarte bun izolator termic, deci dacă optezi pentru un parchet ecologic, din lemn masiv, te vei bucura de o temperatură constantă la interior. Parchetul din lemn masiv nu permite pierderile de căldură, motiv pentru care îți va aduce și economii importante la facturile de energie. În plus, te poți plimba desculț prin casă chiar și în anotimpul rece pentru că lemnul reține căldura și face ca podeaua să fie mult mai plăcută la atingere. Mai mult decât atât, parchetul din lemn masiv este și un bun izolator fonic, deci te poți bucura într-adevăr de un climat confortabil la interior din toate punctele de vedere.

După cum poți observa, parchetul din lemn ecologic este opțiunea potrivită pentru locuința ta din toate punctele de vedere. Excelează la aspectul estetic, este rezistent în timp și îți oferă mult spațiu de lucru, în sensul în care te poți juca cu texturi, culori sau finisaje pentru a integra cât mai bine un anumit timp de parchet în amenajarea interioară a locuinței tale. Alege parchetul de la Alma pentru a beneficia de un raport calitate-preț excelent și pentru a te bucura de o podea de vis!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *