5 motive să alegi parchet din lemn pentru camera copilului

Atunci când construiţi, cumpăraţi sau renovaţi o casă sau un apartament, pardoseala este unul dintre cele mai analizate subiecte. Cu atât mai mult atunci când este vorba despre camera copilului, unde ne dorim mai mult decât orice ca îmbinarea dintre utilitate și confort să fie una perfectă. Multă lume recomandă mocheta pentru camera copilului, în timp ce alții sunt adepții parchetului natural ca fiind soluția ideală pentru pardoseală. Avantaje și dezavantaje sunt de partea fiecăruia. De fapt, trebuie să știi că specialiștii susțin că orice idee de design interior trebuie să pornească de la amenajarea podelelor, deoarece acestea joacă un rol esenţial în percepţia vizuală a unei încăperi, iar fiecare tip de încăpere are anumite cerinţe pentru podelele acesteia.

Dacă și tu ai ales parchet pentru pardoseala din camera juniorului, atunci trebuie să fii conștient de un lucru: copiii sunt o explozie de energie, nu stau locului o clipă, astfel că podeaua din această cameră trebuie să fie una rezistentă atât la zgârieturi, îndoituri și pete.

Iată pentru tine, cinci motive să alegi parchet din lemn pentru camera copilului.

Ușor de curățat

Copiii petrec mult timp direct pe podea. Aceasta trebuie să fie mereu curată și lipsită de praf. Pentru a nu sta mereu cu aspiratorul în mână, ca în cazul mochetei, urmată apoi de perierea ei zilnică, un parchet fin, care este ușor de curățat, este opțiunea perfectă în acest caz.

Comoditate

Cum joaca celor mici se desfășoară de cele mai multe ori direct pe podea, atunci parchetul este soluția perfectă, deoarece este o suprafață cu proprietăți termice și acustice foarte bune.

Lemnul respiră

Toată lumea știe de faptul că lemnul respiră şi datorită acestui fapt reglează microclimatul în case şi apartamente. Absoarbe umezeala şi o redă în aer când acesta devine prea uscat. În plus, ionizează aerul, nu se electrizează şi nu atrage praful. Acest fapt este extrem de important, mai ales dacă în casă sunt copii cu predispoziţii alergice.

Izolație termică

Parchetul din lemn garantează izolaţia termică a încăperii, resimţită precum podea caldă şi izolarea acustică amortizează zgomotul. Există chiar și unele tipuri de parchet care se caracterizează printr-o mare rezistenţă la deformare. Datorită acestor calităţi şi grosimii optime, parchetul din lemn poate fi montat peste instalaţia de încălzire sub pardoseală.

Montaj rapid

Un atu îl reprezintă montajul rapid, uşor şi curat. Și atunci când ai copii prin preajmă, știm cu toții cât de importante sunt calitățile despre care v-am vorbit mai sus.

SC Alma Parchet Natural SRL este alegerea perfectă atunci când vine vorba de montarea parchetului pentru camera copilului. Montatorii de aici vor executa lucrările la cele mai înalte standarde de calitate, având o abordare individuală pentru fiecare situaţie şi alegând pentru dvs. cea mai bună variantă pentru montarea parchetului. Aici veți găsi o gamă variată de specii de lemn masiv și parchet stratificat într-o multitudine de finisaje, respectiv servicii complete pentru montajul și finisajul pardoselilor din lemn. Dacă este nevoie, specialiștii de aici vă pot oferi și soluții pentru întreținerea parchetului.


One Response to “5 motive să alegi parchet din lemn pentru camera copilului”

Read below or add a comment...

  1. Intr-adevar, este net superior din toate punctele de vedere fata de parchetul laminat.

Lasă un Comentariu...

*