Cât de important este parchetul din lemn masiv într-o amenajare Boho Chic?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Stilul Boho Chic este din nou în tendințe, așa că, dacă nu ți-ai amenajat încă locuința sau ai chef de o redecorare, îți spunem și de unde ar trebui să începi: de la parchet! Pentru cei care nu știu, stilul Boho Chic este unul dintre cele mai permisive stilul de amenajare a unui spațiu, care îmbină armonios accente boeme, motivele vegetale, influențe hippie, elemente clasice sau moderne etc. Stilul Boho Chic se învârte în jurul a două cuvintele cheie: creativitate și nonconformism. Nu te ghidezi după reguli, ca în cazul celorlalte stiluri de amenajare interioară, ci îți urmărești instinctele pentru a obține un spațiu cât mai boem, potrivit personalității tale. Nu degeaba se spune că stilul Boho Chic este pentru spiritul liber din tine!

Ai spune că finisajele nu sunt atât de importante într-o amenajare Boho Chic, accentul fiind pus mai degrabă pe obiectele de mobilier și pe accesorii. Însă, lucrurile nu stau chiar așa pentru că de cele mai multe ori, podeaua și pereții au rolul de susținere a haosului organizat dintr-un spațiu Boho Chic. De cele mai multe ori întâlnim într-un astfel de spațiu pereți în culori pastelate și parchet în nuanțe deschise.

Parchet din lemn masiv în nuanțe deschise

Se recomandă folosirea unui parchet din lemn masiv în nuanțe deschise din mai multe motive, cel mai important fiind faptul că asigură o atmosferă călduroasă, prietenoasă și intimă în același timp. Lemnul este prin definiție un material ce emană căldură, unul ce te aduce mai aproape de natură și dă un anumit farmec oricărei locuințe. Putem spune astfel că un parchet din lemn masiv sau chiar din lemn stratificat este un ”must-have” într-un spațiu amenajat în stil Boho Chic. Sunt preferate de cele mai multe ori nuanțele deschise pentru că acestea crează impresia unui spațiu luminos și spațios.

Dacă ești în pană de idei și nu știi exact ce fel de parchet din lemn în nuanțe deschise să folosești, avem noi câteva recomandări pentru tine:

  • Parchet din lemn masiv de stejar
  • Parchet din lemn masiv de Tauari
  • Parchet stratificat de stejar Polarwood Living
  • Parchet stratificat de frasin

Toate aceste modele de parchet din lemn masiv sau stratificat, precum și alte modele de parchet potrivite pentru o amenajare într-un stil Boho Chic pot fi găsite la Alma parchet!

Parchet din lemn masiv meșteșugărit

Stilul Boho Chic promovează foarte mult și obiectele realizate handmade, unicate. Așa că, de ce să nu optezi pentru un parchet din lemn masiv realizat de mâinile abile ale meșterilor parchetari? Cum ar fi să calci în fiecare zi pe un parchet despre care știi că a fost șlefuit și lăcuit cu mare atenție de oameni care își doresc să ducă tradiția mai departe? Plăcile de parchet sunt îmbinate una câte una cu mare măiestrie, fără urmă de adeziv modern, susținute doar de cepul de lemn.

Fiecare element dintr-un spațiu amenajat într-un stil Boho Chic spune o poveste, iar acest tip de parchet cu siguranță se integrează perfect în povestea pe care tu vrei să o spui cu ajutorul obiectelor de mobilier și a restul accesoriilor alese.

Poți găsi acest parchet design la Alma parchet, în diverse modele, texturi și culori! Îndrăznește să fii diferit și transformă-ți podeaua în punctul central de atracție al spațiului tău Boho Chic. Cu siguranță nu vei regreta!

Indiferent dacă alegi un astfel de tip de parchet sau un parchet din lemn masiv într-o nuanță deschisă, suntem siguri că locuința ta va arăta fermecător!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *