Ce tipuri de parchet din lemn poți utiliza pentru a recrea un interior exotic?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă îți dorești ca locuința ta să atragă atenția de la primul pas făcut în interior, să emane multă eleganță, bun gust, dar și lux, ar trebui să alegi un parchet din lemn exotic. Dacă ești obișnuit cu parchetul din lemn masic clasic din stejar, cu siguranță un parchet dintr-un lemn exotic îți va atrage atenția și te va face extrem de curios.

Astăzi îți vom vorbi despre 5 tipuri de parchet din lemn exotic pe care le poți folosi pentru a obține un spațiu unic și impresionant. Înainte de asta însă, ar trebui să menționăm faptul că alegerea unui parchet din lemn exotic nu îți va aduce doar un avantaj la nivel estetic, ci și la nivel de rezistență și durabilitate în timp, în funcție de esența copacului din care a fost realizat.

Parchetul din lemn de Merbau

Parchetul din lemn masiv de Merbau este cea mai vândută esență de parchet exotic, urcând rapid în topul preferințelor oamenilor datorită culorilor vii, dar și a caracteristicilor sale. Merbau este un lemn tare, cu o stabilitate dimensionată excelentă, o rezistență ridicată la umiditate și dăunători, dar și calități mecanice foarte bune. Crește în special în Indonezia, Tailanda și Malaezia, parchetul are o culoare brună cu puncte aurii și poate fi extrem de ușor integrat mai ales în spațiile moderne, dând senzația de lux și opulență.

Parchetul din lemn de Teak

Parchetul din lemn de Teak este obținut dintr-o esență de lemn exotic de proveniență asiatică, cu o culoare ce poate să varieze de la maro deschis până la maro închis. Teak este un lemn stabil din punct de vedere al dimensiunii și rezistă un timp îndelungat în condiții de fluctuații de temperatură sau umiditate, acesta fiind de fapt și unul dintre cele mai mari avantaje ale sale. Lemnul de Teak este original din Myanmar, o țară bogată în precipitații, iar din acest motiv, fibra acestei specii de copac conține uleiuri ce îl fac extrem de rezistent la umezeală. Dacă îți dorești o baie sau o bucătărie exotică, recomandarea noastră este întotdeauna parchetul din lemn masiv de Teak.

Parchet din lemn de Palisandru

O altă specie de copac exotic  care ocupă un loc important în topul celor mai valoroase și căutate tipuri de lemn este Palisandru. El crește în regiuni precum Asia de Sud, Sri Lanka sau Indonezia, și se remarcă în mod special prin culoarea sa deosebită de la violet la negru, cu irizații galbene, maronii sau verzi. Parchetul din lemn de Palisandru este o adevărată încântare și poate transforma total o încăpere. Acest tip de parchet din lemn masiv se folosește în mod special la amenajarea interioarelor de lux.

Parchet din lemn de Amarante

Dacă îți dorești un parchet elegant, cu o culoare spectaculoasă de mov-violet, poți opta pentru cel din lemn de Amarante, o specie de copac ce crește în America de Sud. Are o textură fină și un luciu discret, iar caracteristicile sale principale sunt rezistența la degradare și buna stabilitate în timp. Parchetul din lemn de Amarante are un aspect inedit și poate fi integrat cu succes în spațiile amenajate într-un stil modern, ieșit din tipare.

Parchet din lemn de Doussie

Parchetul din lemn de Doussie va aduce acel plus de eleganță unei încăperi. Doussie este o esență de lemn foarte stabil dimensional, rezistent și dur, având un risc scăzut de a se deforma sau crăpa, motiv pentru care este recomandat în cazul în care vrei să optezi pentru un sistem de încălzire prin pardoseală. Ce face cu adevărat unic și inedit parchetul din lemn de Doussie este capacitatea sa de a-și închide treptat culoarea, de la un portocaliu maroniu la cea a mahonului, în momentul în care este expus la lumină sau la oxigenul din încăpere.

Toate aceste tipuri de parchet din lemn exotic de mai sus, dar și multe altele, sunt disponibile la Alma Parchet!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *