Întreținerea parchetului masiv este mai ușoară decât te așteptai dacă ții cont de aceste sfaturi

Ți-ai dorit ceva cu adevărat special pentru pardoseala casei tale și după ce ai stat și te-ai gândit bine ai ajuns la concluzia că parchetul din lemn masiv este ceea ce ți se potrivește.

Îngrijește-l așa cum trebuie

Este o alegere bună pentru că, dacă este îngrijit corect, acest tip de parchet are o durată mare de viață. Dar, ce trebuie să faci pentru a-l îngriji corespunzător, știindu-se faptul că parchetul masiv pare puțin mai pretențios. Aici îți venim noi în ajutor și-ți oferim câteva recomandări, care sperăm să-ți fie de folos.

Astfel, acest tip de pardoseală se mătură sau se aspiră la două zile, în funcţie de trafic, apoi se şterge cu o cârpă moale sau cu un mop, stoarse foarte bine. La spălarea parchetului din lemn trebuie folosită o soluţie specială sau apă caldă cu puţin săpun lichid.

În niciun caz nu folosiţi ceară la parchetul masiv, pentru că pătează, și nici spray, întrucât transformă podeaua în patinoar. Eventual o soluţie de tip polish ar fi mai indicată, deoarece formează o peliculă de protecţie peste lac.

Spaţiile unde este parchet din lemn (ca de altfel toate spaţiile în care se locuieşte) trebuie să aibă o temperatură şi o umiditate constantă, cuprinse între:

  • Temperatura interioară: 20 – 23 grade Celsius
  • Umiditate aerului : 45 – 65% RH

Nu în ultimul rând, spaţiile cu parchet din lemn trebuie aerisite constant, chiar şi cele nelocuite, pentru a se evita efectul de seră şi condensul.

Rașchetarea îl readuce la viață

Dacă tot a venit vorba despre întreținerea parchetului masiv, trebuie să știi că rașchetarea lui este ceva mai elaborată decât la alte tipuri de parchet. Mai întâi, aveți grijă să goliți întreaga încăpere, deoarece veți avea parte de mult praf.

Mare atenţie când mutaţi mobila! Pentru a nu zgâria parchetul avem următoarele sfaturi: aplicaţi protecţii de pâslă sub mese, scaune sau alte piese de mobilier; aveţi grijă la roţile scaunelor (dacă e posibil imbrăcaţi-le în pâslă); puneţi bariere de praf la intrarea în casă pentru a nu aduce pietricele, nisip sau umezeala care pot deteriora parchetul.

Primul punct care trebuie atins se referă la șlefuirea parchetului cu bandă abrazivă cu granulație din ce în ce mai mică, așa că vă dați seama cam cât praf va fi acolo. După încheierea acestei operațiuni, va urma chituirea parchetului cu rășină. Se aplică apoi grund, pentru protecția lemnului și, după uscarea completă a acestuia lacul de parchet, care trebuie aplicat în două straturi subțiri.

Apelați la specialiști

Vă recomandăm să nu faceți singur aceste operațiuni, pentru că riscați să stricați parchetul și este păcat de investiția făcută. Dacă vă doriți niște profesioniști adevărați, care să respecte lemnul, dar care să vină și în întâmpinarea dorințelor dumneavoastră, atunci apelați la SC Alma Parchet Natural SRL. De altfel, potrivit acestora, ”parchetul din lemn masiv este alegerea ideală pentru o pardoseală naturală care vine să aducă un aer calm, cald, autentic de familie. Parchetul este dincolo de eleganță, rafinament și durabilitate, este propriul stil și, într-un fel, gândul că natura creează pentru noi ce e mai bun. Parchetul din lemn masiv este un semn de reîntoarcere la natură și natural, la resursele pe care ni le-a dat pădurea”. 

Aveți de unde alege

Vă puteți adresa celor de la SC Alma Parchet Natural SRL chiar înainte de a alege tipul de parchet pe care îl doriți, pentru că aici sigur veți găsi ceva pe placul dumneavoastră. Aveți la dispoziție o mare varietate de specii de lemn și o gamă variată de dimensiuni, potrivite personalității și stilului dumneavoastră, pentru crearea confortului dorit.

Și, nu uitați, dacă ați ales parchetul masiv pentru interiorul casei dumneavoastră, respectați instrucţiunile noastre, dar și ale specialiștilor, în ceea ce privește întreținerea lui, pentru a conferi pardoselii dumneavoastră din lemn un aspect frumos pentru o lungă perioadă de timp.

Piesa de rezistență a unei case

Nu uitați că recondiționarea parchetului se poate face pentru toate tipurile de parchet, dar demersul se pretează cel mai bine pentru parchetul din lemn masiv.

Se spune că parchetul din lemn masiv este piesa de rezistență a unei case, iar cu cât acesta este mai vechi, iar lemnul provine din esențe nobile, valoarea lui crește și sporește valoarea casei. Parchetul nu se demodează, iar recondiționarea lui este cel mai bun demers pentru a-l readuce la viață.


Lasă un Comentariu...

*