Parchetul de lux cu design – opera de artă a meșterilor parchetari

Parchetul este cel mai întâlnit tip de pardoseală, fiind de mult ori preferat în detrimentul pardoselilor reci cum sunt cele de marmură sau mozaic, chiar și în încăperi precum baie sau bucătărie. Indiferent dacă optezi pentru un parchet din lemn masiv, parchet laminat, parchet stratificat sau parchet industrial, poți fi sigur că încăperea ta va avea un aspect elegant. În orice caz, în majoritatea situațiilor, parchetul funcționează ca un element de suport pentru restul obiectelor de mobilier sau accesorii care vor atrage privirile. Însă, cum ar fi să ai un parchet care să fie vedeta încăperii tale și să atragă admirația tuturor celor care îți vor călca pragul?

Parchetul de lux cu design este o împletire a trecutului cu prezentul, ne poartă pe tărâmurile Franței de odinioară, atunci când parchetul șlefuit manual de către meșterii pricepuți era un simbol al bogăției și al nobilimii. Chiar cuvântul ”parchet” își are originea în limba franceză și face referire la pardoseala din scânduri de lemn de esență tare îmbinate între ele sub formă de figuri geometrice. Parchetul în secolele XVII-VXIII era considerat o adevărată operă de artă, iar cei care optau de obicei pentru un parchet realizat de mânile dibace ale meșterilor erau cei care trăiau în palate. Cu timpul, parchetul și-a pierdut din strălucire și a început să fie văzut ca o simplă pardoseală.

A venit vremea să ne readucem aminte de noblețea parchetului și să o integrăm cu succes în interiorul locuințelor noastre. A venit timpul să spunem din nou că parchetul este o operă de artă și reprezintă un simbol al talentului și al priceperii meșterilor parchetari care își pun sufletul în orice șlefuire și potrivire perfectă a plăcilor de parchet. Parchetul de lux cu design propune tot felul de modele actuale, la modă, cum ar fi formele geometrice, dar realizate cu ajutorul aceluiași procedeu care se folosea acum sute de ani în palatele nobililor francezi. Imaginează-ți că meșterul parchetar ia fiecare placă de lemn, o șlefuiește cu multă atenție, o lăcuiește și apoi o potrivește cu celelalte plăci de parchet pentru a întregi modelul ales. Plăcile sunt îmbinate cu ajutorul cepurilor de lemn și nu cu adeziv modern, tocmai pentru a păstra tradiția meșteșugului parchetarilor.

Parchetul de lux cu design este mai mult decât un parchet, este o dovadă clară a faptului că mâna omului poate făuri lucruri spectaculoase și poate transforma simple elemente în adevărate opere de artă. Parchetul de lux cu design va fi elementul central al oricărei încăperi datorită modelului său inedit și a modului de executare. Acesta este recomandat mai ales pentru un living spațios sau un dormitor cu accente elegante. Parchetul de lux cu design iese în evidență mai ales în încăperile amenajate într-un stil minimalist.

Acest tip de parchet este unic și reprezintă imaginea perfectă a unei munci temeinice realizate de meșteri parchetari pricepuți ce acordă atenție chiar și la cele mai mici detalii și se asigură că fiecare îmbinătură a plăcilor de parchet este fără cusur. Dacă îți dorești și tu să vezi cum se trăia în timpul aristocrației franceze și să te bucuri de un parchet de lux cu un design inedit, fă-le o vizită celor de la Alma în showroom și descoperă singur modelele care odinioară erau admirate de toți nobilii.

 


Lasă un Comentariu...

*