Prin ce se diferențiază parchetul de lux de parchetul laminat?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când vorbim de parchet de lux, ne referim în principal la parchetul din lemn masiv. În momentul în care iei decizia finală, bătălia se dă între parchetul laminat și cel de lux, doua tipuri de parchet ce reprezintă două clase aflate la poluri opuse.Prima opțiune este preferată mai ales de către cei care au un buget extrem de redus. În plus, mulți cred că parchetul de lux se diferențiază de restul tipurilor de pachet doar prin preț, lucru total greșit. Din acest motiv ne-am propus să vorbim despre diferențele dintre un parchet de lux și unul laminat, de altfel o imitație a lemnului, pentru a-ți fi mult mai ușor să iei decizia finală.

Parchetul de lux te ține o viață

Una dintre cele mai mari diferențe dintre parchetul de lux și cel normal este chiar durata de viață. În timp ce parchetul laminat îl poți schimba chiar și de 2-3 ori într-o viață, din motive de deteriorare sau uzare, parchetul din lemn masiv sau din lemn stratificat se menține zeci de ani în stare perfectă. Singura condiție este să ai grijă de el și să îl întreții corespunzător. Parchetul din lemn masiv a fost întotdeauna preferatul familiilor aristocrate tocmai din acest considerent. Chiar și astăzi mai putem vedea exemple de conace sau locuințe ce au aparținut nobililor cu un parchet din lemn masiv care s-a menținut într-o stare excelentă. Partea cea mai bună este faptul că acesta nici nu se demodează, deci va fi la modă și peste 70-80 de ani la fel de mult ca acum.

Parchetul de lux oferă rafinament unui spațiu

Parchetul de lux a fost întotdeauna asociat cu viața nobilă, rafinamentul și eleganța. Un parchet din lemn masiv poate schimba total aspectul unui spațiu, indiferent de stilul de amenajare ales. În plus, ai la dispoziție o gamă variată de nuanțe de parchet de lux din care o poți alege pe cea mai potrivită pentru interiorul tău. Spre deosebire de parchetul de lux, cel laminat, nu este atât de aspectuos și nici nu se păstrează foarte bine în timp, mai ales în condiții de trafic intens.

Parchetul de lux îți oferă confortul mult dorit

Lemnul este prin definiție un foarte bun izolator termic natural, deci un parchet de lux, din lemn masiv te poate ajuta să te bucuri de un confort sporit la interior, în condițiile în care știm că multe pierderi de căldură au loc la nivelul podelei. Să nu mai vorbim de senzația pe care parchetul de lux ți-o lasă în momentul în care pășești pe el. Sunt esențe de lemn folosite la parchetul de lux atât de fine, încât îți dau impresia că ai călcat pe un nor.

Mai mult decât atât, parchetul de lux poate fi folosit fără niciun fel de problemă și pentru încălzirea în pardoseală, pentru un dublu confort pentru tine și familia ta.

Parchetul de lux are un raport preț-calitate foarte bun

Nimeni nu poate contesta calitatea unui parchet de lux și specialiștii în design interior recomandă mereu să nu facem rabat la calitate în momentul în care alegem parchetul. Unii spun că parchetul de lux are un preț mult prea mare, noi spunem că are un raport preț-calitate excelent! Parchetul de lux nu ar trebui privit ca o cheltuială, ci ca o investiție în locuința ta ce îți aduce un plus în materie de aspect estetic și rezistență de-a lungul timpului. Spre deosebire de parchetul de lux, cel laminat, are un preț mult scăzut și asta pentru că vorbim de o coală imprimată cu model de lemn lipită peste un MDF. Din acest motiv parchetul laminat nu este atât de rezistent și se deteriorează destul de ușor, fiind necesară înlocuirea sa. De asemenea, trebuie amintite și urmele de uzură care apar la fel de repede în spațiile cu trafic intens!

Alege și tu parchetul de lux dacă vrei să te bucuri de rafinament și rezistență!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *