Ce tip de parchet să alegi într-o zonă cu trafic intens?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Parchetul este una din cele mai fericite alegeri când vine vorba de finisarea pardoselei dintr-o locuință, un spațiu comercial sau unul de lucru/un birou. Parchetul din lemn reușește să inducă prin aspectul său cromatic, prin felul cum sunt orientate fibrele lemnului, a nodurilor care oferă unicitate plăcii de parchet, un aer cald și prietenos oricărui spațiu amintit mai sus.

parchet

Cu toate acestea, de multe ori suntem tentați să alegem orice alt finisaj, precum: linoleum, mochetă, gresie sau piatră naturală mai ales atunci când vrem să amenajam, renovăm o zonă cu trafic intens.

Din dorința de a menaja lemnul, de a ne bucura de aspectul său plăcut cât mai mult timp, evităm să-l montăm în hol, de exemplu, și ne axam pe zone precum dormitorul.

Însă, chiar și holul merită tratat regește, personalizat cu o pardoseală îmbrăcată în lemn. Cu toate că parchetul din lemn poate fi predispus zgârieturilor, el poate fi montat cu succes inclusiv și în această arie, dacă știi către ce anume să te orientezi.

Astfel, dacă vorbim de holul de la intrarea în locuință, nu numai traficul intens este problema, ci și variația de temperatură și umiditate, sezoanele ploioase și geroase lăsându-și amprentele pe pardoseala de la intrarea în casă.

Așadar, pentru ariile de acest fel se recomandă montarea unui parchet rezistent, atât la trafic, cât și la umezeală, iar parchetul stratificat sau parchetul industrial reprezintă două alegeri perfecte.

1. Parchetul stratificat se împarte în două categorii: dublu și triplu stratificat. Ambele se pretează chiar și în holul de la intrare, însă cel triplu stratificat este mult mai rezistent, datorită celor trei straturi care-i oferă plăcii de parchet duritate. Parchetul triplu stratificat, după cum îi spune și numele, este compus din trei straturi, dispuse perpendicular pentru a oferi rezistență și stabilitate. Totodată, ceea ce face cu adevărat ca un parchet să reziste traficului intens, este pe o parte esența lemnului utilizat, iar în această situație specialiștii de la Alma Parchet recomandă: stejar, frasin, merbau, iroko, doussie etc.

2. Parchetul industrial este un alt produs care poate fi ales cu încredere atunci când în centrul atenției este o zonă cu trafic intens, precum bucătăria, de exemplu. Cu posibilitatea de a-i reîmprospăta aspectul până la de 10 ori, parchetul industrial va face față cu brio atât zgârieturilor, cât și diferențelor de temperatura și umiditate.

3. Parchetul din lemn de teak, merbau sau iroko, esențe regăsite sub umbrela parchet exotic, și-ar putea regăsi locul într-o zonă cu trafic intens sau unde sunt variații mari de umiditate și temperatură. Aceste esențe, nu numai că sunt foarte prețioase din punct de vedere estetic, însă sunt și foarte rezistente atunci când vorbim de o cantitate mare de apă. Astfel, ele vor trece testul timpului păstrându-și aspectul atrăgător și oferind locuinței o imagine primitoare și confortabilă de la intrare și până în dormitor.

4. Esențele europene și mai concret cele din România sunt o variantă câștigătoare pentru cel care va decide să se orienteze către un parchet din lemn masiv de stejar, frasin sau salcâm.

Rezistența îndelungată, întreținerea ușoară și faptul că lemnul este unul din cele mai bune materiale izolatoare îl recomandă pentru a fi montat într-o zonă cu trafic intens, într-un apartament de bloc, într-un birou sau de ce nu într-un restaurant.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *