Parchet potrivit pentru umezeală

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Te-ai gândit vreodată că parchetul tău este mediul perfect de formare a ciupercilor și bacteriilor? Există situații în care parchetul se află în permanență în contact cu un spațiu umed iar acest lucru determină la rândul său formarea muceagiului și a ciupercilor sub parchet sau deteriorarea treptată a parchetului. Este mai ales cazul încăperilor în care gradul de umiditate este foarte mare cum ar fi baia sau bucătărie. Soluția este bineînțeles alegerea unui parchet rezistent la umezeală care să te scutească de astfel de probleme costisitoare.

Probabil te întrebi cu ce este diferit acest tip de parchet de parchetul clasic pe care îl regăsim în toate magazinele. Cuvântul cheie în aceste sens este impermeabilitatea. Mai exact, parchetul rezistent la umezeală este realizat dintr-un tip de lemn tratat într-un mod aparte, realizat din mai multe straturi, unele mai rigide, altele mai flexibile, însă toate impermeabile. În plus, datorită tehnologiei de fabricare folosită, acest parchet rezistent la apă este și antistatic și mult mai silențios decât parchetul laminat clasic.

Iată câteva exemple de parchet rezistent la umezeală, perfect pentru baia sau bucătăria ta!

  1. Parchetul stratificat

Cu siguranță cea mai bună variantă atunci când vine vorba de pardoseala din camerele cu multă umezeală este parchetul stratificat. Acesta are avantajul de fi foarte bine uscat în procesul de fabricare, iar dispunerea perpendiculară a straturilor compacte nu permit umezelii să acționeze asupra lemnului. Specialiștii recomandă parchetul startificat datorită proprietăților sale, fiind extrem de rezistent în timp, dar și ușor de întreținut. O dată la câțiva ani el necesită o șlefuire a stratului de uzură și o lăcuire și va fi ca nou! Poate fi folosit mai ales în baie și bucătărie, dar și în celelalte camere dacă te confrunți cu un nivel mare de umezeală în casă (umiditatea din aer, să nu depăşească 60% CM).

  1. Parchetul special pentru baie

Ultima inovație în domeniul parchetului rezistent la umezeală este parchetul special pentru baie. De ce este special acest tip de parchet? Din două motive: este realizat dintr-un material exotic (lemn de teak, afrormosia, wenge, merbau sau iroko) care este rezistent la umezeală și este prevăzut cu rosturi de dilatare care din nou reprezintă un scut împotriva umezelii și a temperaturilor ridicate pe care le regăsim de obicei în baie.

Poți găsi acest super parchet rezistent la umezeală la specialiștii în parchet natural Alma! Optează pentru parchetul special pentru baie și transformă-ți baia într-o adevărată oază de relaxare!

  1. Parchet triplustratificat din bambus

O altă variantă la fel de bună pentru camerele cu multă umezeală este acest parchet triplustratificat din bambus. Specialiștii recomandă acest tip de parchet pentru că este destul de dens și elastic și rezistă astfel la condiții de umiditate crescută. Dacă ai de gând să folosești parchetul din bambus în baie, ar fi bine să îl ștergi de apă și să aerisești spațiu după duș. Parchetul triplustratificat din bambus nu este doar rezistent, ci are și un aspect estetic plăcut și modern. Dacă vrei să ai o baie ca în filme, poți alege ori acest tip de parchet, ori cel anterior, special pentru baie.

După cum poți observa, ai câteva opțiuni atunci când vine vorba de parchetul rezistent la umezeală. Partea bună este că proprietățile acestor tipuri de parchet se păstrează până la 10-15 ani, dacă parchetul este întreținut corespunzător. Așa că, renunță la clasica gresie din baie sau bucătărie și optează pentru o pardoseală caldă din lemn, atât de populară în zilele noastre!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *