Parchetul dublu stratificat – 7 lucruri pe care ar trebui să le știi despre el?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fără doar și poate tendința ultimilor ani este de a investi în locuințele noastre, atât în achiziția unui imobil, cât și în a-l transforma pe acesta într-un spațiu cât mai plăcut, mai prietenos și mai diferit decât al prietenilor, într-un cuvânt un cămin.
Astfel, pentru că ne dorim o atmosferă caldă, cât se poate de naturală și armonioasă, soluția cea mai potrivită pentru finisarea pardoselei vine oarecum prompt: lemnul. Pentru că este un material natural, cu aspect greu de imitat, cu miros specific, lemnul sau, mai precis, parchetul din lemn devine o piesă importantă din acest puzzle numit amenajare interioară.

Stejar-Electric-Light-1-S - dublu stratificat Alma ParchetCu toate acestea, piața de specialitate ne oferă suficiente variante cât să ne pună în încurcătură, cu atât mai mult cu cât din diverse considerente nu lucrăm cu specialiști, fie ei consilieri în alegerea parchetului, fie decoratori sau designeri de interior.

Și atunci, dacă nu reușim să avem un dialog cu un profesionist, cu o persoana care poate oferi soluții personalizate pentru locuința noastră, ce ar trebui să știm despre parchet în general și despre parchetul dublu stratificat în particular?

Parchetul stratificat se împarte în doua categorii: parchet dublu stratificat și parchet triplu

stratificat.

Fiecare dintre aceste doua tipuri vine la pachet cu plusuri și minusuri, însă astăzi vom vorbi despre parchetul dublu stratificat și cele 7 lucruri pe care ar trebui să le cunoști despre acest produs:

 1. Parchetul dublu stratificat este de două feluri:

  – parchet stratificat multistrat – compus dintr-un strat de uzură, de esență nobilă, și un multistrat de mesteacăn sau plop – care oferă o mai bună stabilitate pardoselei.

  – parchet dublu stratificat este compus dint-un strat de rășinos și un strat de uzură, stratul superior realizat dintr-o gamă foarte largă de esențe de lemn.

  2. Grosimea plăcii de parchet dublu stratificat variază de la 10 mm și până la 20. Aceste dimensiuni, mai exact cele de 10 și 14 mm, favorizează transferul termic, fapt ce recomandă parchetul dublu stratificat pentru situația în care se dorește instalarea unui sistemul de încălzire prin pardoseală. Cu toate acestea, trebuie menționat că sunt anumite tipuri de lemn care se comportă mult mai bine pe un astfel de sistem decât altele. Cel mai potrivit pentru încălzirea în pardoseală este parchetul dublu stratificat din stejar, merbau, teak, doussie, iroko, frasin, nuc etc.

  3. Stratul de uzură poate fi realizat în principiu din orice esență de lemn, de la stejar și frasin și până la esențele nobile, precum nucul, sau exotice ca merbau, teak, iroko.

  4. Stratul de uzură, contrar altor păreri, în cazul parchetului dublu stratificat poate avea grosimea de până la 6 mm. Acest lucru este extrem de important la capitolul rezistență în timp, parchetul dublu stratificat de o asemenea grosime putând fi rașchetat de mai multe ori în vederea reîmprospătării aspectului și prelungirii duratei de viață. Totodată, prin intermediul acestor tehnici de întreținere, parchetul poate dobândi și o altă culoare, aducând un aer proaspăt interioarelor.

  5. Parchetul dublu stratificat poate fi tratat cu ulei sau lac. La capitolul lac sunt disponibile trei tipuri de finisaje, iar acestea sunt: mat, satinat și lucios. Dacă este să facem referire și la gradul de rezistență al acestuia, atunci trebuie cunoscut faptul că sunt lacuri pentru trafic rezidențial, trafic rezidențial intens, trafic comercial și trafic comercial extrem. Așa cum se poate observa din denumirea finisajelor, aceste tipuri de lacuri sunt recomandate pentru anumite zone, utilizări.

  6. Parchetul dublu stratificat se deosebește prin tehnica de montaj, acestui tip de parchet fiindu-i specific sistemul de îmbinare nut și feder. Pe o parte acest aspect s-ar putea traduce printr-un minus adus parchetului dublu stratificat, și asta datorită rosturilor, care cu timpul, pe măsură ce lemnul se va așeza, ele vor deveni tot mai vizibile. Pe altă parte, dacă vorbim despre o suprafață prevăzută cu șapă încălzită, atunci același sistem de îmbinare să transformă într-un plus.

  7. Din punct de vedere al aspectului, al calității lemnului ce îmbracă stratul superior, de uzură, parchetul dublu stratificat este comparabil cu cel masiv, însă mai accesibil din punct de vedere al costurilor.

Pentru mai multe detalii cu privire la aspectele ce diferențiază parchetul dublu stratificat de orice alt model nu ezitați să contactați un specialist. Alma Parchet este unul din locurile unde puteți beneficia de consiliere profesională ireproșabilă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *