Parchetul triplustratificat – 8 avantaje care-l recomandă să-l alegi pentru locuința ta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Lemnul reprezintă materialul cel mai frecvent ales pentru finisarea pardoselei, indiferent că vorbim de o zonă de zi deschisă, de una de noapte și, tot mai recent în ultima perioadă, chiar și în zone cu trafic intens, ori cu grad de umiditate ridicat.

parchet-iroko-3s1 - triplustratificat Alma ParchetCu toate acestea, pentru că pentru unii costul poate fi un impediment în achiziționarea unui parchet din lemn masiv, parchetul triplustratificat vine ca soluție salvatoare atâta timp cât îți dorești totuși o pardoseală din lemn și nu o imitație cum este parchetul laminat.

Astfel, ajungem la cele 8 avantaje ale parchetului triplustratificat.

1. Este cel mai accesibil produs din lemn natural din grupa celor trei: parchet triplustratificat, dublu stratificat și lemn masiv.

2. Cele trei straturi din care este compus fac ca parchetul triplustratificat să fie foarte stabil de-a lungul vremii și să nu dobândească rosturile uneori inestetice dintre plăcile de parchet.

Cele trei straturi, dispuse perpendicular sunt:

– unul de uzură – cel superior, vizibil, care ne convinge din punct de vedere estetic să-l montam într-un anumit spațiu;

– stratul de mijloc, realizat dintr-o esența rășinoasă;

– stratul final numit și contrabalans, care intră în contact cu pardoseala, realizat tot din lemn de rășinos.

3. Parchetul triplustratificat se remarcă prin grosime plăcii, de minim 14 mm, însă ceea ce contează cel mai mult este grosimea stratului de uzură care face posibilă rașchetarea. Contrat multor opinii, parchetul triplustratificat poate fi rașchetat pentru prelungirea „vieții” în timp chiar până la de 3 ori. De altfel, numărul de rașchetări este dat de numărul de milimetri însumat din dimensiunea stratului de uzură.

4. Stratul de uzură are un rol important și atunci când vine vorba de esența lemnului. În principu, el poate îmbrăca orice esență, de la unele foarte comune, până la esențe exotice ce ar transforma radical orice ambient, indiferent cât de banal ar fi acesta. Stratul de uzură, nu numai că aduce plus valoare estetică spațiului, dar el oferă și rezistență plăcii de parchet, rezistență la trafic, la umiditate, la zgârieturi.

5. Parchetul triplustratificat se comportă remarcabil atunci când vorbim de o locuință în care s-a optat pentru șapa încălzită sau încălzirea prin pardoseală. Acest tip de finisaj pentru pardoseală are un caracter ireproșabil atunci când vine vorba de diferențe mari de temperatură. Pe lângă faptul că asigură un transfer termic optim, el lucrează în timp foarte, foarte greu, impactul asupra parchetului triplustratificat fiind greu sesizabil.

6. Acest tip de parchet, grație și grosimii plăcii de minim 14 mm, este și un foarte bun izolator, mai ales din punct de vedere fonic.

7. Un alt lucru care merită amintit și îl transformă în avantaj atunci când vine vorba de alegerea parchetului triplutratificat este timpul de instalare. Montajul acestui tip de parchet este foarte simplu, dat fiind că nu necesită rașchetare și aplicarea straturilor de finisaj, deoarece este finisat din fabrica, ca în cazul lemnului masiv.

8. Parchetul triplustratificat cu sistem de îmbinare click se poate monta atât lipit, cât și flotant (pe folie).

În ciuda tuturor avantajelor amintite mai sus, vă recomandăm să solicitați sprijinul unor profesioniști dacă chiar vă doriți ca pardoseală să reziste aproape o viață.

Consilierii, precum cei de la Alma Parchet, nu vă vor vinde doar parchet, vă vor oferi și soluția personalizată pentru locuința voastră, pentru că nu doar aspectul estetic este important atunci când investești în amenajarea locuinței.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *