Cel mai bun parchet triplu stratificat

Încă din cele mai vechi timpuri, pardoselile din lemn au fost sinonime cu un semn al condiției sociale, fiind rezervate de obicei luxului, bunăstării şi rezistenţei. Lemnul oferă un plus de valoare, căldură şi stil locuinţei şi completează frumos orice stil de amenajare al acesteia. Cât privește parchetul din lemn, acesta se bucură de multe avantaje în comparaţie cu celelalte tipuri de pardoseli. Chiar dacă prima dată ați putea replica că preţul pentru parchetul din lemn poate fi mai ridicat, este important să țineți cont și de faptul că rezistenţa sa poate depăşi 100 de ani în condiţiile în care este montat şi întreţinut corect.

Cel-mai-bun-parchet-triplu-stratificatPe lângă longevitate, pardoselile de lemn sunt preferate pentru că sunt extrem de rezistente chiar şi atunci când discutăm despre uzura de zi cu zi. Lemnul este un material care ne dă acel sentiment de ”acasă” oricărei locuințe și care oferă un climat sănătos şi un aer purificat. Lemnul este recomandat persoanelor care suferă de alergii sau în casele familiilor cu copii mici. Din fericire, parchetul din lemn nu este predispus mucegaiului şi nu permite dezvoltarea acarienilor, iar întreținerea acestuia este, de asemenea, foarte uşoară şi durabilă.

Un alt avantaj al pardoselilor din lemn este faptul că pot avea o paletă largă de culori şi texturi şi pot fi prelucrate în moduri diverse, ceea ce înseamnă că vin în întâmpinarea chiar și celor mai pretențioase gusturi. Astfel, în timp ce majoritatea preferă o suprafaţă a lemnului foarte bine prelucrată şi netedă, se observă că trendul actual în materie de pardoseală este acela cu iz rustic, cu intarsii, noduri și denivelări voite sau cu texturi accentuate.

De asemenea, mai multe variaţiuni se pot obţine în funcţie de tipul şi culoarea finnish-ului lemnului. Unele baiţuri sunt astfel concepute tocmai pentru a scoate în evidenţă textura naturală a lemnului, altele pentru a-l acoperi şi a-i oferi diferite nuanţe. Parchetului din lemn poate fi integrat cu uşurinţă şi oferă forţă structurală pentru orice tip de spaţiu şi orice idee de amenajare, indiferent dacă ne referim la spaţii de birouri, magazine sau spaţii rezidenţiale.

Oferta de parchet de pe piața în domeniu este foarte largă, paleta de culori diversificată, iar prețurile pentru toate buzunarele, astfel că ai de unde alege, oricât de cârcotaș ai fi. Dar nu numai esteticul trebuie să primeze, în alegerea parchetului potrivit pentru spațiul unde vrei să-l montezi, trebuie să ții cont de anumiți factori și de rezistența parchetului în timp, deoarece până la urmă este o investiție pe termen lung. Calitatea materialelor, rezistența culorilor și a luciului sunt deosebit de importante când alegi parchetul. De asemenea, contează foarte mult dacă vrei un parchet cu un aspect modern sau dacă ești atras mai mulg de tipul clasic, din lemn, în nuanțe naturale.

Dacă te-ai hotărât să montezi parchet triplu stratificat în locuința ta, iată câteva amănunte tehnice și mai puțin tehnice pe care trebuie să le le știi despre acest produs.

Trei straturi pentru dumneavoastră

Cel mai bun parchet triplu stratificat îmbină avantajele și calitățile parchetului din lemn masiv cu cele ale unei suprafețe moderne, este ușor de montat, de curățat și de întreținut.

Dacă sunteți curioși cu ce se deosebește de alte tipuri, vă spunem că parchetul triplu stratificat este o structură compusă din trei straturi de lemn: stratul superior, stratul de contact și de uzură, este făcut din lemn de esență nobilă, cu grosimea de 4-5 mm. Stratul din mijloc, de legătură, sporește rezistența mecanică și este compus din lemn de rășinoase, cu o grosime de 7 mm. Stratul de bază are o grosime de 4 mm și este de asemenea compus din lemn de rășinoase. Această structură stratificată îi asigură parchetului triplu stratificat o rezistență sporită. La o grosime de doar 14-15 mm parchetul triplu stratificat este la fel de durabil ca parchetul din lemn masiv, dar cu mult mai ușor de montat. Singurul dezavantaj, atunci când îl comparăm cu parchetul din lemn masiv, este că acesta nu poate fi recondiționat prin șlefuire și lăcuire. Prin urmare, parchetul triplu stratificat oferă clienților un foarte bun raport calitate-preț, se montează cu ușurință fără a fi nevoie de un ajutor specializat și aduce aspectul elegant al lemnului în locuința ta.

Clasificarea parchetului

Din punct de vedere al aspectului unei plăci de parchet, parchetul triplu stratificat se clasifica în patru categorii.

Vorbim în primul rând de parchet triplu stratificat monolamelar, adică stratul nobil al unei plăci de parchet este o singură foaie de lemn. Îl mai găsiți în comerț și sub denumirea de "full plank", ceea ce se traduce prin "placă întreagă".

Pe piața de gen mai găsim parchet triplu stratificat cu 3 lamele, cunoscut și sub denumirea de 3 strip (sau 3 strips), adică pe o pe lățime a plăcii de parchet, vom observa 3 fâșii de lemn.

La fel, întâlnim și parchet triplu stratificat cu 2 lamele, cunoscut și sub denumirea de 2 strip (sau 2 strips), ceea ce înseamnă că pe lățimea plăcii de parchet vom vedea 2 fâșii de lemn/

În fine, găsim și parchet triplu stratificat cu 4 lamele, cunoscut și sub denumirea de 4 strip (sau 4 strips), adică plăcile de parchet prezintă 4 fâșii de lemn pe lățime.

Întreținerea parchetului triplu stratificat

Întreținerea acestui tip de parchet este la fel de simplă. Trebuie să fii atent doar la o eventuală zgâriere a parchetului cu piese de mobilier sau cu ușa. Acoperiți picioarele scaunelor, meselor sau canapelelor cu protecții din pâslă sau cauciuc și asigurați-vă că ușa este bine montată și nu atinge parchetul.

Măturați și aspirați acest tip de parchet doar cu perii moi și elastice, care nu zgârie suprafața acestuia. Spălarea acestuia se face odată la câteva zile, cu o lavetă de bumbac înmuiată în apă călduță cu detergent. Nu trebuie să utilizați detergenții pentru parchet din lemn masiv, deoarece suprafața parchetului triplu stratificat nu va absorbi substanțele emoliente (uleiuri, ceară) din detergenții pentru lemn. Alegeți mai degrabă detergenți pentru suprafețe moderne, care au efect antistatic și care vor preveni depunerea prafului și a scamelor pe parchet.

Avantajele celui mai bun parchet triplu stratificat

Chiar dacă acest tip de parchet nu este realizat din lemn masiv, aveți parte totuși de o rezistență ridicată.

Stabilitatea dimensională mare a parchetului este un alt avantaj care reiese din structura acestuia, în mai multe straturi. Orice variație (de temperatură, umiditate) este absorbită de cele trei straturi, de aceea parchetul stratificat este unul foarte stabil.

Dacă îți place look-ul pe care lemnul l-ar aduce locuinței tale, dar nu ai prea mulți bani, atunci poți recurge fără probleme la parchetul triplu stratificat. Vei avea parte de același aspect, dar este mai accesibil ca preț.

Cele mai multe modele sunt montate pe sistemul click. Acest lucru presupune că poți monta parchetul ușor și rapid, fără să fie nevoie să folosești adezivi speciali. De fapt, acesta ultim aspect recomandă parchetul triplu stratificat ca fiind o soluție ecologică de amenajare interioară, fiind indicată pentru familiile cu copii.

Parchetul triplu stratificat este destul de ușor de întreținut și nu presupune costuri mari. După cum am mai spus, evitați zgârierea parchetului, curățați-l utilizând o mătura sau o perie moale ori aspiratorul, spălați-l cu un mop sau o lavetă de bumbac, apă călduță și utilizați detergenți pentru suprafețe diverse.

Sfaturi pentru o pardoseală de excepție

Pentru a avea parte de calitatea dorită, alegeţi o esenţă de lemn potrivită traficului încăperii în care este montată. Nu neglijați lucrurile atunci când vine vorba de întreținerea acestuia, iar dacă nu doriţi să o faceţi dumneavoastră, asiguraţi-vă că veţi apela la specialişti care folosesc produse profesionale pentru întreţinere sau recondiționare.

Pentru o protecție mai bună, instalaţi o barieră de umezeală între şapă şi pardoseală. Atunci când primiţi parchetul, desfaceţi şi comparaţi lamelele pentru a alege felul în care doriţi să fie dispuse. Frumuseţea parchetului din lemn constă tocmai în faptul că fiecare lamelă este diferită iar nuanţele pot varia uşor. Lăsaţi lemnul să se aclimatizeze spaţiului dumneavoastră, temperaturii şi umidităţii interioare pentru a nu exista riscul ca lemnul să „lucreze” după montaj.

După cum am mai spus, nu este recomandat ca parchetul din lemn să fie montat în spaţii unde există umezeală excesivă. Pentru băi sau bucătării există anumite esenţe de lemn şi tratamente speciale pentru ca lemnul să îşi păstreze calitațile şi frumuseţea. Folosiţi pentru curăţare un mop sau o cârpă moale, iar nu soluţii acide, pe bază de ceară sau lavete abrazive, care vor crea un aspect matifiat şi zgâriat al parchetului, și nu cel strălucitor care este atât de îndrăgit.

Niciodată nu folosiţi apă în exces pentru curăţarea celui mai bun parchet triplu stratificat. Dacă se întâmplă totuși să vărsaţi apă din greșeală, este indicat să o ştergeţi imediat pentru a nu pătrunde în fibra lemnului. Evitaţi pe cât posibil zgârierea acesteia cu obiecte de mobilier sau încălţăminte.

Parchetul din lemn triplu stratificat reprezintă soluția mai stabilă, modernă, mai ușor de instalat și întreținut raportată la parchetul masiv.

De altfel, producătorii de serie utilizează, în majoritatea lor, la fabricarea acestui produs lemn de conifer pentru straturile 1 și 2 și respectiv din esență nobila (stejar, frasin, nuc, esențe exotice) pentru stratul de uzură.

Datorita modului în care este conceput, precum și a stabilității dimensionale ce survine acestuia, parchetul din lemn triplu stratificat se recomandă, cu excepția unor esențe precum fag, paltin, mesteacăn, jatoba, în cazul încălzirilor prin pardoseală. De aceea ar trebui să-l luați în considerare atunci când este vorba de renovarea locuinței dumneavoastră.

Un parchet din lemn natural este, de fapt, una dintre piesele de rezistenţă ale unei case. O podea frumoasă oferă valoare, aspect plăcut şi stil locuinţei dumneavoastră. Pentru aceasta, recomandarea noastră este să vă stabiliți un buget, astfel încât să nu faceţi rabat de la calitate, și vă garantăm că veți fi mulțumit.

Cele mai bune oferte parchet triplustratificat

Parchetul triplustratificat este o alternativă excelentă la pardoseala din lemn masiv. Combină extraordinar de bine durabilitatea și rezistența placajului cu frumusețea naturală a lemnului de esență tare. Producătorii de parchet triplustratificat susțin că multe modele de parchete pot avea o durată de viață impresionantă. Un astfel de parchet nu este […] mai mult »