Parchetul triplustratificat – iată avantajele acestui produs

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

La o simplă vizită în magazinele de profil observăm că există o mulțime de tipuri de parchet, care ne fac să ne gândim care este cel mai potrivit pentru locuința noastră.

Printre tipurile de parchet se regăsește și cel triplustratificat, adică acel parchet care, potrivit specialiștilor, îmbină avantajele și calitățile parchetului din lemn masiv cu cele ale unei suprafețe moderne, este ușor de montat, de curățat și de întreținut.

Acest tip de parchet este alcătuit din trei straturi de lemn, de unde-i vine și numele: stratul superior, stratul de contact și de uzură, este făcut din lemn de esență nobilă, cu grosimea de 2,5-6 mm. Stratul din mijloc, de legătură, sporește rezistența mecanică și este compus din lemn de rășinoase, cu o grosime de 7-8 mm. Stratul de bază are o grosime de 2-3 mm și este de asemenea compus din lemn de rășinoase. Această structură stratificată îi asigură parchetului triplustratificat o rezistență sporită, iar la o grosime de doar 14-15 mm acesta este la fel de durabil ca parchetul din lemn masiv, dar cu mult mai ușor de montat. Potrivit specialiștilor, grație acestor însușiri, parchetul triplustratificat are parte de un foarte bun raport calitate-preț, se montează cu ușurință fără a fi nevoie de raschetare și aduce aspectul elegant al lemnului în locuința ta.

Dacă vă gândiți că întreținerea acestui tip de parchet este dificilă, vă spunem că lucurile nu stau deloc așa. Trebuie să fiți atent doar la o eventuală zgâriere a parchetului cu piese de mobilier sau cu ușa. Prin urmare, dacă nu doriți să aveți parte de așa ceva, acoperiți picioarele scaunelor, meselor sau canapelelor cu protecții din pâslă sau cauciuc și asigurați-vă că ușa este bine montată și nu atinge parchetul.

Măturați și aspirați acest tip de parchet doar cu perii moi și elastice, care nu zgârie suprafața acestuia. Spălarea acestuia este ușoară, se face odată la câteva zile, cu o lavetă de bumbac înmuiată în apă călduță cu detergent. Folosiți în acest sens acei detergenți speciali pentru suprafețe moderne, care au efect antistatic si care vor preveni depunerea prafului si a scamelor pe parchet.

Avantajele parchetului triplu stratificat

Grație celor trei straturi despre care v-am vorbim mai sus, chiar dacă acest tip de parchet nu este realizat dintr-o singura bucata de lemn lemn, aveți parte totuși de o rezistență ridicată. Un alt avantaj al acestuia se referă la stabilitatea dimensională mare, iar orice variație (de temperatură, umiditate) este absorbită de cele trei straturi, de aceea parchetul stratificat este mult mai stabil decat parchetul din lemn masiv.

Cele mai multe modele de parchet triplustratificat sunt montate pe sistemul click. Acest lucru vine în avantajul tău, pentru că poți monta parchetul ușor și rapid, fără să fie nevoie să  folosești adezivi speciali. Pentru familiile cu copii, sau pentru cei cărora le pasă de mediul înconjurător, acest tip de parchet este soluția ecologică ideală de amenajare interioară.

Dacă totuși mai aveți unele nelămuri, dar vreți să vedeți și ”pe viu” ce înseamnă acest tip de parchet, vă recomandăm S.C. Alma Parchet Natural S.R.L., unde găsiți o ofertă generoasă de parchet, deck și lambriuri într-o gamă variată de specii de lemn masiv și parchet stratificat într-o multitudine de finisaje, respectiv servicii complete pentru montajul și finisajul pardoselilor din lemn. De asemenea, se oferă și soluții pentru întreținerea parchetului.

Obiectivul specialiștilor de aici, la realizarea fiecărui proiect este un produs finit care să corespundă exigențelor dumneavoastă. Împreună cu dumneavoastră, vor fi găsite soluțiile optime adaptate dorințelor fiecăruia și pentru orice destinație: spații rezidentiale, restaurante, spații comerciale, baruri, hoteluri, birouri, terase etc. Echipele de aici sunt formate din profesioniști ai lemnului, capabili să abordeze orice lucrare cu seriozitate, profesionalism, atenție la detaliu și responsabilitate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *